TV1 Puoli seitsemän esittelee ensimmäisen Lontoon olympiaedustajan
3.5.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ilmapistooliampuja Mira Suhonen varmisti ensimmäisenä suomalaisena maallemme edustuspaikan Lontoon olympialaisiin 2012. Nuori pohjanmaalaisnainen sijoittui jo Pekingin olympialaisissa 2008 seitsemänneksi. TV1:n Puoli seitsemän -ohjelma tekee tuttavuutta ilopillerin kanssa keskiviikkoillan ohjelmassaan.

Paikat kesäolympialaisiin ovat nykyään suomalaisillekin kiven alla. Toistaiseksi vain kultamitaliaan puolustava toinen ampumaurheilija Satu Mäkelä-Nummela on kyennyt maapaikan Mira Suhosen tapaan hankkimaan Lontoossa kesällä 2012 järjestettäviin olympialaisiin. TV1:n tiedotteessa todetaan, että ”vaikka käytännössä on selvää, että Suhonen myös lunastaa edustuspaikan Lontooseen, niin silti hän vielä itse toppuuttelee Puoli seitsemän -jutussa innokkaimpia”.

– Täytyy harjoitella ahkerasti, että pärjää ja pystyy näyttämään, että se olen nimenomaan minä, joka sinne Lontooseen kannattaa valita, painottaa Suhonen Kuortaneen Urheiluopistolla keväisen harjoitteluiltansa päätteeksi.

Suhonen on kovassa kunnossa. Viime elokuussa järjestettyjen MM-kisojen jälkeen hän on keväällä sijoittunut maailmancupissakin toiseksi.

Ompelimojuttuja viritteillä kotiyritykseen Alavudelle

Mira Suhonen on opiskellut vaatealan artesaaniksi. Parhaillaan hän käy koulua perustaakseen syksyllä yhden naisen yrityksen kotinsa yhteyteen Alavudelle.

– Tarkoituksena on käynnistää ompelimojuttuja. Rock-henkisiä vaatteita työn alle sekä maahantuontikin käyntiin. Innostus tulee musiikista. Halu pukeutua sen tyylin mukaan, mitä tykkään kuunnella, kuvailee Suhonen.

Hän haaveilee tulevaisuudessa yrityksensä myyntitilojen laajentamisesta myös Alavuden keskustaan ja kenties jopa Seinäjoelle.

Innostus ilmapistooliammuntaan on perua vanhemmilta, jotka ovat itsekin ampuneet kilpaa. Valmentajaisä Seppo Nevansuu kuuluu yhä itsekin aktiiveihin.

Mira Suhonen löytää yhtymäkohtia ompelijan ammatistaan ja ilmapistooliammunnasta.

– Molemmat vaativat tarkkuutta ja rauhallisuutta. Kummassakaan ei saa hätäillä, painottaa Suhonen lajinsa ja työnsä yhtymäkohtia.

Lisää Mira Suhosesta keskiviikkona 4.5. klo 18.30-19.30 nähtävässä TV1:n Puoli seitsemän -ohjelmassa. Makasiinityyppinen suora lähetys kerää ti-pe iltaisin 300 000-400 000 katsojaa.

Lähetys uusitaan aina seuraavana arkipäivänä TV1:ssä klo 5.55 ja klo 14.30.