Jari Savolainen OK:n huippu-urheilijoiden urasuunnittelun asiantuntijaksi
9.5.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jari Savolainen jatkaa Suomen Olympiakomiteassa vuodesta 2001 lähtien toteutettua huippu-urheilijoiden uraohjausta. Hän aloittaa 1. kesäkuuta päätoimisesti huippu-urheilijoiden urasuunnittelun asiantuntijana aiemmin tehtävää hoitaneen Tuuli Merikosken siirtyessä uusiin haasteisiin.

Jari Savolainen, 36, on ollut aiemminkin Olympiakomitean lähituntumassa työskennellessään freestylen nuorten olympiavalmentajana vuosina 2007-10 ja kuulumalla Olympiakomitean urheiluoppilaitosten ja -akatemioiden seurantaryhmään vuodesta 2009 lähtien.

Valmentajataustan lisäksi Savolaisella on urheilijatausta freestylestä, jossa hän oli parhaimmillaan kumparelaskussa seitsemäs MM-kisoissa 2001. Koulutukseltaan hän on elintarviketieteiden maisteri (ETM), ja hän on suorittanut valmentajan ammattitutkinnon (VAT). Savolainen on myös toiminut toisen asteen ammatillisen oppilaitoksen valmentajana 2004-10 sekä valmennuspäällikkönä 2006-10 (Jyväskylän seudun koulutuskuntayhtymä/Jämsän ammattiopisto).

– Savolainen on huippu-urheilun ammattilainen, jolla on hyvä näkemys urheilijan urapolun haasteista ja huippu-urheiluvalmentautumisesta, Olympiakomitean haastajaohjelman vastuuvetäjä Asko Härkönen kuvailee tulevaa kollegaansa.

– Edeltäjäni eli Tuuli Merikoski on tehnyt erinomaista työtä urheilijoiden urasuunnittelun ja tukitoimintojen kehittämiseksi. On hienoa päästä jatkamaan yhteistyötä niin itse urheilijoiden kuin kaikkien niiden eri tahojen kanssa, jotka tukevat urheilijoita eteenpäin urheilu- ja siviiliuralla, Savolainen sanoo uudesta työtehtävästään.

OK:n urasuunnittelijan asiantuntijan tehtävä on määräaikainen 31.12.2012 asti.