Skeet-ampujille kolmoisvoitto Belgradista
19.5.2011 klo 12:00

Eurooppacupin skeet-kilpailun voitti Marko Kemppainen, toinen oli Timo Laitinen ja kolmas Lauri Leskinen

Miesten skeet-kilpailu Belgradissa päättyi suomalaisjuhlaan, kun kolmikko Kemppainen, Laitinen ja Leskinen otti kolmoisvoiton. Marko Kemppainen ampui peruskilpailussa rikki 122 kiekkoa ja finaalissa kaikki 25 kiekkoa. Timo Laitinen ampui peruskilpailussa 121 kiekkoa ja finaalissa samoin kaikki 25 kiekkoa rikk. Kolmanneksi ampunut Lauri Leskinen ei jäänyt poikia huonommksi finaalissa, kun ampui kaikki kiekot rikki, mutta peruskilpaiussa "jäi" 120. Kisan kuudes oli Oskari Kössi (119+23).

Marko Kemppainen tuumi kilpailun jälkeen, että kohtuullista ammuntaa, kun parantaa peruskilpilussa kolme kiekkoa niin sitten on hyvä. Parannettavaa Markokin löysi ammunnasta; ei uskaltanut ampua ensimmäistä sarjaa niin rohkeasti kuin mitä olisi pitänyt. Toisaalta taustakaan ei ole minulle aivan paras mahdollinen. Tärkein anti näistä kisoista oli saada tuntuma rataan, kun koskaan aiemmin en ole täällä oikein pärjänny ja tärkeimmät kisat ammutaan täällä loppu kesästä.

Timo Laitinen totesi kilpilun olleen kauden parasta ammuntaa ja suunta on ylöspäin. Lauri Leskinen totesi suunnan olevan oikean ja resurssit on vielä parempaan.

Päävalmentaja Peter Päkk kertoi, että täältä alkoi valmistutuminen kauden pääkisoihin ja tulosten muodossa oli hyvä aloitus sille. Onneksi ei tullut aivan huipputuloksia niin jää nälkää myös tuleviin kisoihin kesälle.

Poikein skeetin voiton otti Marko haataja tuloksella 119, toinen oli Armenian Volodya Barcegyan tuloksella 115 ja kolmas oli Kroatian Niksa Barisic tuloksella 115. Juho Auvinen oli seitsemäs (111), kahdeksas Henri Sorvo (111) ja Olli Honkanen (111).

Voittaja Marko Haataja kertoi kisan jälkeen, että hyvin meni, kun oma ennätys parani seitsemällä kiekolla. Tämä antaa uskoa ja itseluottamusta roppakaupalla kauden tuleviin kisoihin.