Elin Liewendahl loisti Suhlissa
31.5.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Elin Liewendahl ampui Suhlin Super cupissa hienosti kolmanneksi.

Suhlin kansainvälisissä nuorten kilpailussa oli ohjelmassa ilmakiväärillä ja ilmapistoolilla Super Cup. Kilpailu ammutaan parikilpailuna: samassa sarjassa kivääri- ja pistooliampujat sekä tytöt ja pojat. Jos pistooli- ja kivääriampuja joutuvat vastakkain, saa pistooliampuja osumaansa kahden kymmenyksen hyvityksen.

48 ampujaa lähti ratkomaan loppukilpailupaikkoja. Alkuerissä ammutaan periaatteella paras kolmesta laukauksesta, pisteen saa ampuja, jonka osuma on parempi.
Kilpailumuoto on nopea ja jännittävä.

Suomalaisista 32 parhaan joukkoon etenivät Tiina Jänkälä, Annukka Riutta, Marika Oikarinen, Gisela Miettinen ja Elin Liewendahl. Matkalla 16 parhaan joukkoon putosi Jänkälä, muut tytöt selvisivät jatkoon.

Kahdeksan parhaan joukkoon selviytyi Liewendahl, ja hän eteni myös pronssimittelöön.Vastaansa hän sai Venäjän Galina Gregorevan. Mitalikamppailussa ampujan oli saatava vähintään kolme pistettä vastustajaltaan. Jännittävässä kamppailussa Elin ja Galina ampuivat yhden osuman tasapistein, molemmilla 10,2. Pisteen venäläinen sai Elinin ammuttua 8,8. Lopulta Elin oli parempi pistein 3-1.

Supercupin kaksoisvoitto meni Venäjälle, mutta koko Suomen joukkue oli iloinen ja ylpeä Elinin suorituksesta.
– Jag är mycket glad, Elin sanoi ja kiirehti palkintojenjakoon. Kolmannesta sijasta oli tiedossa 200 euron rahapalkinto.

Kiväärivalmentaja Pasi Wedman ja joukkueen johtaja Pirjo Peltola olivat tyytyväisiä nuorten esitykseen. Vielä pari vuotta sitten suomalaiset putosivat ensimmäisellä kierroksella. Ainoa jatkoon menijä oli Juho Kurki, jonka vastustaja ei ilmestynyt starttiviivalle. Joten eteenpäin on menty ainakin Super Cupin osaamisessa!

Keskiviikkona on vuorossa harjoituksia. Kisat jatkuvat torstaina.

Pirjo Peltola