Suonenjoen uusi haulikkorata avattu
6.6.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suonenjoen uuden haulikkoradan avajaisia vietettiin lauantaina.
Marko Kemppainen Suonenjoen uudella Oittilansalon haulikkoradalla avajaiskisoissa.
Ampumaurheilijat ovat tyytyväisiä uuteen rataan.

Suonenjoen Urheilu- ja Metsästysampujat on saanut Oittilansalon uuden haulikkoradan käyttökuntoon, ja sen avajaisia vietettiin lauantaina.

Näin on saatu kahden ja puolen vuoden projekti päätökseen, seuran hallituksen jäsen Pentti Saari sanoi.

– Pientä näpertelyä vielä on, kuten nurmikonlaittoa ja sepelöintiä, mutta ”kuivilla” ollaan ja rata on ollut käyttövalmis toukokuusta lähtien. Rahallinen rypistys tämä on myös ollut, ja sen hyväksi on täytynyt häärätä. Nyt olemme hyvillä mielin, Saari kuvaili tuntojaan.

Kymmenen henkilön talkooporukka – tai ”iskuryhmä”, kuten Saari sanoo – on ollut tekemässä uutta rataa.

– Välillä paikalla on ollut vain yksi tekemässä töitä, mutta välillä kaikki kymmenen. Elämä on niin kiireistä, eikä talkooväkeä ole ollut yhtä helppo saada kuin joskus aikaisemmin. Onneksi ihmiset ajattelevat niin, että töitä tehdään nuorten tulevaisuutta varten.

Noin 150 jäsenen Suonenjoen Urheilu- ja Metsästysampujat ry on perustettu vuonna 1965, ja sen ampumaradat ovat nyt avatun haulikkoradan lisäsi Onkilammen vapaa-ajankeskuksen hallinnoima ampumarata Onkilammella (luotiaseet) ja sisärata (ilma-aseet, pienoiskivääri) Erälässä.

– Uuden radan ansiosta olemme saaneet uusia jäseniä, ja lopettaneita on jo tullut takaisin eli nyt palataan juurille, Saari sanoi tyytyväisenä.

– Täällä on nyt kaksi skeet-rataa, yksi trap-rata sekä kansallinen trap ja metsästystrap. Marko Kemppainen pitää hyvänä, kun täällä pääsee ampumaan taivasta vasten ja kiekon lähtöä ei kuule – eli oppii olemaan valmis, eikä kuuntele kolinoita. Me äänieristimme tarkoituksella heitinkopit.

– Rata on hyvä ja paikka on hyvä. Samalla alueella ovat nyt ampumarata, kartingrata ja motocrossarit eli kaikki päähän potkitut ovat samalla alueella, Saari naurahti.