Ampumaurheilulla yksi Suomen 17:stä paralympiapaikasta Lontooseen
15.6.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Paralympialajeissa eletään ratkaisevia kuukausia sen suhteen, kuinka monta paikkaa Suomi Lontoon paralympialaisiin saa. Tällä hetkellä Suomi on saavuttanut jo seitsemäntoista paikkaa, josta kaksitoista maalipallossa (miesten ja naisten joukkueet), kaksi yleisurheilussa sekä ampumaurheilussa, jousiammunnassa ja pyöräilyssä yksi paikka.

Minna Leinonen saavutti ampumaurheilun maapaikan toukokuun 8. päivänä.

Arvioiden mukaan Suomi osallistuu Lontoon paralympialaisiin 50-65 urheilijan joukkueella. Pekingissä 2008 urheilijoita oli 30.

– Suomen paralympiajoukkue Lontoossa tulee olemaan sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Useassa lajissa joukkueeseen on ehdolla samaan aikaan aikaisemmissa kisoissa menestyneitä urheilijoita ja kisojen ensikertalaisia. Odotan suurella mielenkiinnolla nuorten urheilijoidemme esiinmarssia Lontoossa, millä rakennetaan menestystä myös vuosiksi eteenpäin, Paralympiakomitean valmennuspäällikkö Kimmo Mustonen sanoo.  

Paralympialajeissa heinäkuu on erityisen vilkas ja suomalaisittain mielenkiintoinen arvokilpailukuukausi, kun ohjelmassa ovat purjehduksen MM-kilpailut, uinnin EM-kilpailut ja jousiammunnan MM-kilpailut.

Lontoon paralympialaiset järjestetään 29.8.-9.9.2012.

Lähde: Paralympiakomitean tiedote