Liikkuvan maalin pojat hallitsivat kisoja Tsekissä
27.6.2011 klo 12:00

Tsekissä Plzenissä viikonloppuna käydyt Meeting of the shooting Hopes –kisat olivat liikkuvan maalin osalta Suomen poikien juhlaa. Erityisesti Jani Suoranta ampui upean viikonlopun parantamalla ennätystään sekä voittamalla kaksi kisaa kolmesta.

Kisojen ensimmäisenä päivänä käydyn kymmenen metrin kisan voitti Sami Heikkilä tuloksella 557. Jani Suoranta oli toinen tuloksella 544. Suoranta otti nimiinsä sekä lauantain sekakisan voiton (366) että sunnuntain 50 metrin kisan voiton (579).

Liikkuvan maalin valmentaja Ville Häyrinen oli viikonloppuun erittäin tyytyväinen.

– Kisojen menestystä ei voi kuin kiitellä, hän totesi maanantaina Tsekistä paluumatkalta. Matkalla parannettiin omia ennätyksiä ja mukana oli neljä ensikertalaista, jotka menestyivät mainiosti ja hankkivat loistavaa arvokisakokemusta. Tulevia Euroopan mestaruuskisoja ajatellen tämä tietää hyvää, kunhan treeniä nyt jatketaan samaan malliin, Häyrinen kertasi.

Erityisesti valmentaja Ville Häyrinen iloitsi Satakunnan ampujien Heikki Lähdekorven ensimmäisistä kansainvälisistä arvokisoista. Lähdekorpi paransi päivä päivältä sijoitustaan ollen perjantaina neljäs tuloksella 535, lauantaina kolmas sekajuoksuissa tuloksella 362 ja sunnuntaina upeasti kisojen toinen viidenkymmenen metrin kisassa tuloksella 574. Lähdekorpi paransi ennätystään ja antoi vahvan näytön EM-kisoihin.

– Heikki on tullut lajin pariin oikeastaan vasta reilu vuosi sitten ja nyt hän tekee tällaista tulosta. Hänen kisansa olivat upea suoritus, Häyrinen hehkuttaa.

Liikkuvan maalin nuorten miesten kisakärsivällisyyttä koeteltiin heti alkuun, sillä osa kisa-aseista oli hukassa lähes vuorokauden ennen kuin urheilijat saivat ne haltuunsa. Jani Suoranta ampui ensimmäisen kisan puolikkaan laina-aseella ja Juho Riikonen joutui jättämään ensimmäisen kisan väliin, koska toista vasenkätisten asetta ei joukkueesta löytynyt.

– Kaiken kaikkiaan kisat olivat kuitenkin osaltamme menestys ja joukkueemme on hyvässä kunnossa. EM-kilpailuihin on toki vielä töitä tehtävä, mutta hyvältä pohjalta jatketaan, Ville Häyrinen summasi.

Liikkuvan maalin juniorit jatkavat kesäurakkaansa viikon päästä leirillä, yhdessä miesten joukkueen kanssa.