Lahti toiseksi isopistoolin Walther Eurooppa-cupissa Lahdessa
2.7.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Teemu Lahti ampui parhaana suomalaisena toiseksi isopistoolin Walter Eurooppa-cupissa Lahdessa. Lahti tähtäsi 580 pistettä. Voiton vei tuloksella 584 Ruotsin Jan-Olof Danielsson. Hyvin suomalaisista onnistui myös Jorma Jäntti, joka uusi ranskalaisen Pierre Michelin kanssa kolmoissijasta. Molemmat ampuivat peruskilpailussa 576, mutta Michel vei kolmossijan 96-94.

Jäntti sai nelossijan myötä myös paikan syyskuussa ammuttavaan Walther Eurooppa-cupin finaaliin, jonne Lahti oli selviytynyt jo aiemmin. Lauantaina suomalaisista paikan lunasti myös uusinnan jälkeen myös kuudenneksi sijoittunut  Marko Räsänen.
– Kohtalaisen mukavasti meni. Kaksi pikaosan ekaa sarjaa oli vaikeaa ampumista, kun oli kova jännitys. Sen jälkeen lähti sujumaan. Tarkkuusosa meni sitten tasaisesti. Tuloksessa kaksi ensimmäistä numeroa ovat oikeita, mutta olisihan se kolmas voinut olla joku muu kuin nolla. Kuitenkin täytyy olla tyytyväinen, Lahti sanoi.
Ampumaurheiluliiton iso- ja vakiopistoolin lajivalmentaja ja Lahdessa kilpailunjohtajana toiminut Marko Leppä oli monesta syystä tyytyväinen päivään.
– Asetin ennen kisoja tavoitteeksi, että täältä saataisiin kolme paikkaa Eurooppa-cupin finaaleihin, haave oli neljästä. Nyt on jo kaksi tullut, joten erittäin hyvä. Järjestelyiden osalta asiat toimivat hyvin, Leppä summasi.

Eurooppa-cup jatkuu Lahdessa sunnuntaina, jolloin kilpaillaan vakiopistoolilla.

Tulokset:

Isopistooli 60 ls: 1) Jan-Olof Danielsson Ruotsi 584, 2) Teemu Lahti Suomi 580, 3) Pierre Michel 576 (uusinta 96), 4) Jorma Jäntti Suomi 576 (94), 5) Stephan Trippel Saksa 574, 6) Marko Räsänen Suomi 574, 7) Julien Baltz Ranska 574, 8) Kai Jahnsson Suomi 573,…15) Ari Meinander Suomi 571, 16) Petri Ylinen 569,…19) Veli-Matti Torikka Suomi 559, 20) Ville Nousiainen Suomi 553, 21) Marko Talvitie Suomi 547,…23) Asser Vuola Suomi 544,…24) Ari Huhtamäki Suomi 540.

Danielsson, Jäntti, Trippel ja Räsänen saivat paikat Eurooppa-cupin finaaliin, joka ammutaan Sveitsin Thunissa 9.-11. syyskuuta.