Hannu Jyrälle SE mustaruudin SM-kisassa
3.7.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Reijo Näätänen ojentaa Janita Haloselle SM-mitalin ja -merkin. Halonen kuntoutuu sopivasti EM-kisoihin. Siitä osoituksena on hänen SM-kisassa tekemä Suomen ennätyksensä.
Toiseksi sijoittunut Oriveden Ampujat ei mahtanut joukkuekilpailussa SSG:lle mitään. Orivedeltä oli Sipoossa kymmenkunta ampujaa, joista suurin osa on kuvassa.

SAL:n mustaruutijaoston puheenjohtaja Hannu Jyrä teki sunnuntaina (3.7.2011) Sipoossa Smith&Wesson -replikallaan Suomen ennätykseksi 93 pisteen tuloksen. Edellisenä päivänä tehtiin kaksi ennätystä. Toisen emäntänä toimi Janita Halonen ja toisen isäntänä Pekka Paatinen.

SSG selviytyi hyvin  SM-kisajärjestelyistä, vaikka se ei ole vastaavia kisoja mustaruutilajissa aiemmin järjestänyt. Menestys ei kuitenkaan jäänyt vain tapahtuman järjestämisen varaan, vaan seura kahmi 50-vuotisen toimintansa merkkivuonna joukkuekilpailussa peräti 55 pistettä.

Ylivoimaisuudesta kertoo se, että toiseksi sijoittunut Oriveden Ampujat jäi 22 pisteeseen. Seuraa kutsutaan yleisesti mustaruutiammunnan suomalaiseksi kehdoksi. Nyt kehto taitaa kuitenkin keinua Sipoon suunnalla.

Kilpailujen johtajana toimi SSG:n mustaruutijaoston puheenjohtaja Reijo Näätänen. Hän myönsi järjestelytehtävän rankaksi, mutta…

-Kun olemme pari yötä nukkuneet, niin uskon, että jäsenistömme on valmis järjestämään myöhemmin toisetkin kisat, Näätänen arveli.

SSG:n rata toimii hyvin mustaruutikisojen pitopaikkana. Se on laaja, ja pystyy nielemään huomattavasti suuremmankin osanottajajoukon kuin reilut 50, joka oli tämänkertainen osanottajien määrä.

Tulostaso oli erityisesti kärjen osalta hyvä. Siihen auttoi hyvä ampumakeli, jota toiset kuitenkin pitivät lajin vaatimukset huomioiden liian kuumana. Erityisesti lauantaina hiki tahtoi valua ilkeästi silmäkuoppiin.

-Olihan radalla kuuma, mutta on minusta kuuma keli vesisadetta parempi, Näätänen kuittasi lämmön valittajille.

Mustaruutiampujat odottelevat EM-joukkueen nimilistaa. Haminassa on mahdollisuus 24.-28.8. tavoitella jopa maanosamme mestaruutta.

SM-tulokset:

http://www.ssg-shooting.fi/mustaruuti/kausi-2011/

Matti Erkkilä