Italialainen Giulio Fioravanti taisteli itsensä sairaalahoidosta trapin voittajaksi – Pekka Heinonen skeet-finaalin toinen
3.7.2011 klo 12:00

Nuorten kansainvälisen haulikkocupin sunnuntaipäivästä Orimattilassa ei puuttunut draaman aineksia, kun aamulla sairaalahoitoon vatsavaivojensa vuoksi joutunut Italian Giulio Fioravanti voitti lopulta iltapäivän trapin poikien kisan. Skeetin finaalissa Pekka Heinonen sijoittui toiseksi ampuen oman ennätyksensä.

Italian Giulion Fioravanti sai juryn päätöksellä ampua trapin yhden hänellä välistä jääneen peruskilpailusarjan jo käydyn varsinaisen kisan jälkeen, kun hän ”kotiutui” sairaalakäynniltään, jonne oli hakeutunut aamulla vatsavaivojen vuoksi.  Toipilas Fioravanti todisti voitontahtonsa ja ampui peruskisatuloksen 118 ja voitti finaalissa tiukan kisailun jälkeen intialaisen kilpakumppaninsa Dari Chenai Kynanin kahdella pisteellä. Hymyilevä Fioravanti pokkasi kultamitalin raikuvien aplodien kera. Suomalaisia ei sunnuntain trapin finaaliin mahtunut, Mika Bister jäi uusinnan jälkeen kisojen seitsemänneksi.

Pekka Heinonen skeet-finaalin toinen

Skeetin finaalissa sen sijaan nähtiin suomalaisväriä, sillä finaalissa ampui kolme suomalaista, joista Pekka Heinonen sijoittui toiseksi tuloksella 143. Kisojen voittajan, Italian Tammaro Cassandron ja Heinosen välillä käytiin uusinta, jonka italialainen käänsi voitokseen. Kisan jälkeen Heinosta ei toinen sija harmittanut, sillä ammuttu tulos on Heinosen ennätys ja ammunta tuntui muutoinkin oikein hyvälle.

– Kyllä treenit ovat antaneet  viitteitä oikean suuntaisesta kehityksestä. Tänään kisoissa kaikki loksahti kohdalleen ja uusi ennätys tuntuu oikein hyvälle, kertasi hymyilevä Heinonen.

Suomussalmelta kotoisin oleva, Kajaanissa maatalousalaa opiskeleva Heinonen tähyää tuleviin EM-kisoihin, ammunta kulkee ja näytönhalut ovat 18-vuotiaalla kovat.

Finaalin kuudes oli suomalaisten neljän suoran aloittanut Henri Sorvo tuloksella (115 + 21), sijat 7-9 miehittivät Ville Pöllänen (112), Lauri Tiainen (111) ja Miikkael Kärkkäinen (111).

Skeetin joukkukilpailun voitti suomen joukkue Henri Sorvo, Pekka Heinonen ja Juho Auvinen yhteistuloksella 334. Toiseksi sijoittui Saksan joukkue Gerrit Wulpern, Andreas Meyer zu Hölsen ja Sebastian Spey tuloksella 333 ja kolmantena oli jälleen Suomen joukkue Jesse Tuomi, Olli Honkanen ja Miikkael Kärkkäinen tuloksella 331.

Sunnuntai päätti kolmannen kerran Orimattilassa järjestetyn nuorten kansainvälisen haulikkocupin. Ensi vuonna Orimattilassa käydään myös neliosaisen cupin finaali. Kisojen pääsihteeri Curt Sjöblom sekä Orimattilan seudun urheiluampujien puheenjohtaja Raine Keskipasma olivat tyytyväisiä kilpailuun. Säät suosivat ja järjestelyt sujuivat mainiosti. Edes Lahdessa sunnuntaina riehunut ukkosmyrsky ei ylettänyt tummaa varjoaan Orimattilaan saakka.