Siluetin EM-kisojen kiväärilajit olivat Marko Nikon juhlaa
16.7.2011 klo 12:00

Heinolan ampumaradalla järjestetyt Siluetin Euroopan mestaruuskisat päättyivät lauantaina  16.7. viimeisiin shoot offeihin, joissa varmistettiin vielä muutamia sinivalkoisia mitaleita. Yksi lauantain Euroopan mestareista oli Aki Tanninen, joka voitti pikkupistoolissa (Small Bore Pistol Revolver) maanmiehensä Jorma Juntusen. Tanninen ja Juntunen ampuivat molemmat varsinaisessa kisassa tuloksen 40.

Riihimäkeläinen kivääriampuja Marko Nikko jatkoi voittoisaa arvokisakulkuaan voittamalla Euroopan mestaruudet jokaisessa kiväärilajissa. Nikon ylivoimaa pystyi parhaimmillaan lähestymään Kimmo Iivonen, joka otti kolme Euroopan mestaruushopeaa . Naismenestystä Suomelle toi nuori Jasmine Uuttu, joka otti hopeaa pienoissiluettikiväärissä sekä pronssia iso siluettikiväärissä.

Suomalaiset pokkasivat kultamitalit myös kiväärin joukkuekisoissa. Iso kiväärin joukkueessa  (169)ampuivat Kimmo Iivonen, Marko Nikko ja Reino Uuttu. 22. kiväärin joukkueessa (391) ampuivat Kimmo Iivonen, Marko Nikko sekä Seppo Semi.

Pistoolilajien puolella suomalaismenestyksestä vastasi mm. Unto Järvinen, joka varmisti mestaruuden jo keskiviikkona seisten ammutun 22. pistoolin kisassa. Petri Savinainen otti pistoolien yhteistuloskilpailuissa kaksi pronssia ja yhden hopean.

Iso revolverissa Euroopan mestaruuspronssia ottanut Juha Piiroinen totesi lauantaina kisaurakkansa päätyttyä kisojen olleen osaltaan kohtuullisen menestyksekkäät. Vaikean kisa-alun jälkeen pronssimitali lämmitti miehen sydäntä.

– Alkuviikolla helle teki tepposet. Muistin kyllä juoda riittävästi, mutta riittävä tankkaus puuttui ja se näkyi totaalisena väsymyksenä kisoissa. Enkä kyllä ollut ainoa, jolle moinen kävi, Piiroinen harmitteli. Iso pistoolilajit kuitenkin paikkasivat tilanteen, joten tyytyväinen täytyy olla, hän summasi.

Pistoolin joukkuekisoissa Suomen joukkueet menestyivät hyvin.

Heinolassa 7.-16.7. järjestettyihin Siluetin Euroopan mestaruuskisoihin osallistui 123 kilpailijaa, jotka tehtailivat yli 700 kisasuoritusta reilun viikon aikana. Kilpailijat olivat tyytyväisiä järjestelyihin ja hyvään yhteisölliseen henkeen.  Myös Heinolan ampujien puheenjohtaja Jari Pekkola oli tyytyväinen hyvin ja sujuvasti menneisiin kilpailuihin ja odotti jo kisarupeaman viimeistä ponnistusta, illan päättäjäisiä. Kilpailujen sääolot ehtivät vaihdella helteestä tuuleen ja sateeseen, mutta kuten kilpailujen johtaja Sami Mäkelä avajaisissa totesi : ”Sääoloilla ei ole merkitystä, sillä jokaisella säällä joku teistä on aina paras”.