Sotilaille pronssia maailmankisoissa
19.7.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen vakiokiväärijoukkue voitti pronssia 5. Sotilaiden maailmankisoissa Brasilian Rio de Janeirossa myöhään tiistai-iltana Suomen aikaa. Mitalijoukkueessa ampuivat Henri Häkkinen, Kari Pennanen ja Toni Matilainen.

Suomalaisista urakoinnin aloitti Henri Häkkinen, joka takoi tulostaululle kovan tuloksen 587 (197-196-194), mika säilyikin päivän kovimpana.

Suomen joukkueessa arvioitiin, että ammunta taisi tuntua valillä jopa hyvälta, kun noin upean tuloksen Henri teki.

Toisessa erässa Kari Pennanen taisteli myös hyvän tuloksen 573 (199-185-189). Kolmannen erän alkaessa Suomen joukkueessa jännitys alkoi tiivistyä. Ensikertalainen Toni Matilainen astui viivalle kuitenkin täysin rauhallisena ja joukkuevalintansa arvoisena. Hänen ammuntansa sujui hyvin, ja hän teki tuloksen 573 (195-186-192).

Matilainen sanoi ammunnan jälkeen, että pystystä "olisi pitänyt tulla hieman enemmän, mutta se oli päivän tulos". Matilaisen kisakokemusta täydensivät myös varusteiden uusintatarkastus ja dopingtesti.

Joukkuepronssi oli Suomen toinen mitali sunnuntaina alkaneissa sotilaiden maailmankisoissa. Joukkuemitali jatkoi menestyksellista sotilasammunnan kulkua, sillä sotilasjoukkue on saavuttanut mitalin jokaisessa MM-kisassa 2000-luvulla.

Brasiliassa järjestettäviin Sotilaiden maailmankisoihin osallistuu noin 6000 urheilijaa 111 eri maasta. Joka neljäs vuosi järjestettävissä "sotilaiden olympialaisissa" kilpaillaan 20 lajissa. Suomalaisia on mukana kymmenessä lajissa.

Avajaisissa Häkkinen toimi Suomen joukkueen lipunkantajana. Kisatulen sytytti jalkapallolegenda Pele.

Joukkuetulokset: 1. Norja 1745, 2. Slovenia 1737, 3. Suomi 1733, 4. Itävalta 1718,
5. Tanska 1708.

Lisää tietoa Sotilaiden maailmankisoista löydät täältä ja täältä.