Sotilailla vaisu päivä Riossa
22.7.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Perjantai ei kartuttanut sotilasampujien mitalitiliä 5. Sotilaiden Maailmankisojen pika-ammuntojen joukkuekilpailuissa Rio de Janeirossa. Pistoolijoukkue oli 13. ja kiväärijoukkue 5.

Päivän ensimmäisenä lajina käynnistyi isopistoolin pika-ammunta, jonka aloittajana Suomella oli Petri Ylinen. Ylinen suoritui alkukankeuksista huolimatta hienosti ampuen 576 pistettä. Mies löysi vielä parannettavaa suorituksestaan, mutta oli kuitenkin toiveikas huomisen henkilökohtaisen kilpailun osalta. Ylinen totesi, että "ei tuo kärki niin mahdottoman kaukana enää ole – siksi pannaan huomenna kaikki peliin!"

Suomalaisista muista pistooliampujista Marko Räsänen ampui 567 ja Jorma Jäntti 560.

Parhaasta henkilökohtaisesta tuloksesta vastasi Kiinan Yongde Jin ammuttuaan 590 pistettä.

Aamun toiveikkuudesta huolimatta yli 20 vuotta odotettu pistoolin sotilas-MM-mitali jäi yhä odottamaan tulemistaan.

Pistoolin joukkuetulokset:

1. Kiina 1750
2. Brasilia 1745
3. Korea 1741
13. Suomi 1703.

Toiveet olivat korkealla myös kiväärimiesten leirissä. 2000-luvulla Suomi on ottanut juuri pika-ammunnassa monta kiväärimitalia. Kiväärin pika-ammunnan aloittajana oli Toni Matilainen, joka suoriutui ensikertalaisena kohtuullisesti tuloksella 550. Konkarit Henri Häkkinen ja Kari Pennanen sen sijaan eivät tältä päivältä saaneet kovin paljoa kehuja. Henri Häkkinen ampui vaatimattomat 552 pistettä. "Heikot hetket alkoivat jo makuulta, kun ammuin pienet kasat juuri ja juuri ysin puolelle; en millään saanut siirrettyä kasoja ja tuloksena oli vaivaiset 185 pistettä", Häkkinen totesi ammunnan jälkeen. Kari Pennasen tulos oli 544.

Kiväärin joukkuetulokset:

1. Tanska 1701
2. Norja 1698
3. Turkki 1657
5. Suomi 1646.

 
Lauantaina kisojen päätöskilpailuina ammutaan pika-ammunnan henkilökohtaiset kilpailut, joihin pääsi Petri Ylinen ja kaikki kivääriampujat.