300m ikämiehet ennätystuulella
29.7.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Hollolan Hälvälässä alkoivat perjantaina (29.7) ikämiesten 300m kiväärilajien SM-kilpailut kovin tuloksin. Jokaisessa kolmessa henkilökohtaisessa ja ainoassa joukkuekilpailussa tehtiin Suomen ennätykset.

Kovimman tuloksen teki Kalle Leskinen, joka voitti 60-vuotiaiden sarjan tuloksella 298 pistettä. Kontiolahtelainen ylitti peräti kahdeksalla pisteellä edellisen ennätyksen. Leskinen oli viime vuonna 50-vuotiaiden mestari.

Tiukinta oli 50-vuotiaissa, sillä SE:n laukoi nimiinä kaksi miestä. Mestariksi tuli Matti Viljakainen ja toiseksi Tapio Kajan. Kärkiparin tulokset olivat 297 pistettä. Viljakainen osui 12 ja Kajan 9 kertaa napakymppiin. Kalle Leskisen nimissä ollut ennätys koheni kahdella pisteellä.

70-vuotiaissa Kauko Kaartisen voittotulos 292 ylitti kolmella pisteellä hänen vuosi sitten SM:ssä tekemänsä ennätyksen.

Joukkuekilpailun ennätyksen 874 pistettä teki Keski-Suomen Ampujat joukkueella Jukka Salonen, Jari Lehtinen ja Jukka Salila.

-Ampumakeli oli loistava. Lämpöä noin 25 astetta. Valo hieman vaihteli, mutta sen hallinnassa ei ollut vaikeuksia, kilpailun johtaja Tapio Jurvanen "sähkötti" Hälvälästä.

Lauantaina on ohjelmassa 300m vapaakivääri 3×20 laukausta ja sunnuntain vakiokivääristä ammuttava makuuammunnan osuus.

Matti Erkkilä

Tulokset: http://www.lahdenampumaseura.fi/kilpailut/kivaari/tulokset/