Ismo Kärmeniemi ja Veikko Laine 300m yllätysmestarit
30.7.2011 klo 12:00

Kontiolahden Urheilijain Kalle Leskinen on tehnyt kahden ensimmäisen päivän aikana Hälvälässä kaksi SE-tulosta ja voittanut kaksi lajia 300m kiväärilajien ikäkausikisoissa.

300m kiväärilajien SM-kilpailut jatkuivat lauantaina Hollolan Hälvälässä. Aamupäivällä käydyn Y60-sarjan vapaakiväärin 3×20 laukauksen kisan voitti yllättäen Etelä-Saimaan Ampujien Ismo Kärmeniemi tuloksella 552. Iltapäivällä Salon seudun Ampujien Veikko Laine voitti 50-vuotiaat pistein 558.

60-vuotiaiden sarjan voittoa kärkkyivät seuraaviksi sijoittuneet Kalle Leskinen, Ralf Westerlund, Heikki Ranne ja Jorma Röppänen, mutta makuuammuntaan keskittynyt Kärmeniemi yllätti suosikit.

-Suosikit ampuivat vähän alakanttiin ja Ismo Kärmeniemi omalle tasolleen, Ralf Westerlund tuumi. Hän sanoi, että kärkituloksen tulisi olla 560:n luokkaa.

Ampumakeli oli tuulinen. Westerlund sanoi, että nuorempana sen olisi hallinnut, mutta enää reagointi ei ole samalla tasolla.

– Ennen asento säilyi vakaana, ja odotin tuulen heikkenemistä. Nyt en jaksa odottaa, vaan ase alkaa heilua, Raseborgs Skyttar -seuran tukipylväs selvitti.

Veikko Laine oli yllättäen tarkin 50-vuotiaissa. Hän on harrastanut 300m lajeja vasta muutaman vuoden ajan. Ilma- ja pienoiskiväärin harjoitukset ovat tuoneet tarkkuuden myös kivääriammunnan "kuninkuuslajiin".

-Tein oman ennätykseni ja voitin ensi kertaa vuoden 1994 maailmanmestari Jukka Salosen, yllättäjä kertoi suu hymyssä.

Kalle Leskiselle Suomen ennätys

Iltapäivällä ohjelmassa oli vielä vakiokiväärin 30 laukauksen makuuammunta. Siinä Kontiolahden Kalle Leskinen teki 60-vuotiaiden SE-luvuiksi 294. Y50-vuotiaiden sarjassa Jukka Salonen ylti myös voittoon yhtä pistettä Leskistä tarkempana.

Nuorten sarjan parhaan tuloksen teki Y24-vuotiaissa Oulun Juho Autio, joka teki vakiokiväärin 3×20 laukauksella 565 ja vapaakiväärillä makuulta 592 pistettä.

300m kiväärilajien ikäkausisarjojen SM-kisat päättyvät sunnuntaina vakiokiväärin 3×20 laukauksen kilpailuun.