Sami Heikkilälle taas poikien liikkuvan maalin EM-kultaa, Suomi voitti myös joukkuekilpailussa kultaa
4.8.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen poikien liikkuvan maalin kultamitalijoukkue: Jani Suoranta (vas.), Heikki Lähdekorpi ja Sami Heikkilä. Kuvat: Lassi Palo
Euroopan mestari Sami Heikkilä matkalla dopingtestiin. Takana Jani Suoranta.

Sami Heikkilästä tuli tuplamestari ampumaurheilun EM-kilpailuissa Serbian Belgradissa, kun hän voitti torstaina poikien liikkuvan maalin sekajuoksujen Euroopan mestaruuden. Suomen päivän toinen EM-kulta tuli poikien joukkuekilpailussa. Arvokisojen ensikertalainen Heikki Lähdekorpi sijoittui hienosti toiseksi.

Kangasalan Kymppi 64 -seuraa edustava Sami Heikkilä oli keskiviikon tavoin tyytyväinen voitettuaan tiukassa kilpailussa EM-kultaa. Hän voitti eilen normaalijuoksujen mestaruuden.

‒ Kaksi kultamitalia, paremmin ei voisi mennä. Olen erityisen tyytyväinen myös siksi, että voitot tulivat hyvillä tuloksilla ja tiukoissa kilpailuissa, hän sanoi.

Heikkilän tulos oli 387 (195+192). Satakunnan Ampujien Lähdekorpi hävisi hänelle vain pisteen, ja kolmanneksi sijoittuneen Ukrainan Oleksandr Moshnenkon tulos oli 385. Heikkilän seuratoveri Jani Suoranta oli kahdeksas (372).

‒ Olen todella tyytyväinen tulokseeni. Tämä oli varmasti paras arvokilpailu, jonka olen ampunut. Paketti pysyi hyvin kasassa. Täydellinen reissu, Heikkilä hymyili.

‒ Kauden alussa tavoitteeni ei todellakaan ollut tämä! En oikein edes tajua tätä, 17-vuotias Lähdekorpi ihmetteli.

Heikkilän seuratoveri Suoranta sanoi, että hänelle jäi paljon ”hampaankoloon”, koska ensimmäiset 20 laukausta olivat vaikeita. Hän sanoi olevansa tyytyväinen ”jätkien puolesta”, Lähdekorven suoritusta hän kehui todella hyväksi.

Ampumaurheilun EM-kilpailut
Belgrad, Serbia 31.7.-14.8.

Poikien 50m liikkuva maali 40 ls, sekajuoksut: 1) Sami Heikkilä Suomi 387, 2) Heikki Lähdekorpi Suomi 386, 3) Oleksandr Moshnenko Ukraina 385, … 8) Jani Suoranta Suomi 372.

Poikien 50m liikkuva maali 40 ls, sekajuoksut joukkuekilpailu: 1) Suomi 1145, 2) Ukraina 1129, 3) Unkari 1107.

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.