Skeetin SM-kisa: OSH:n ja Esa Heinosen juhlaa
7.8.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Oulunsalolainen Esa Heinonen voitti sunnuntaina Sipoossa skeet-haulikon Suomen mestaruuden. Hän teki peruskilpailussa ennätyksekseen 121 osumaa ja finaalin jälkeinen kokonaistulos 140 sivuaa hänen yhteistuloksen ennätystään. Oulun Seudun Haulikkoampujat voitti joukkuekisan, joten Heinonen palasi kotiin kahden kultamitalin kera.

OSH:n joukkueessa ampuivat Heinonen,  Jani Eklund ja Toni Hakola. Vuonna 1994 he muodostivat Suomen nuorten EM-joukkueen, mutta silloin Eklund edusti Kauhajoen Ampujia.

Esa Heinonen oli tyytyväinen saavutettuaan ensimmäisen aikuisten sarjan SM-mitalinsa.

-Lopetin lajin aktiivisen harrastamisen vuonna 1996. Sen jälkeen olen ampunut harrastuspohjalta. Viime vuonna lisäsin hieman ampumaharjoittelua ja tänä vuonna vielä lisää. Jos ammunnan raha-asiat saisin järjestykseen, voisin lisätä harjoittelua, iloinen mestari suunnitteli. Hän löytää kotinurkiltaan hyvän harjoitusvastustajan. Marjut Heinonen, Ampumaurheiluliiton naisten skeetin kärkinainen on hänen siskonsa.

SM-kisan varsinaisen yllätyksen teki hattulalainen Jukka Passila sijoittumalla toiseksi tuloksella 141.

-Peruskilpailun ennätystäni tulin parantamaan, mutta pystyin vain sivuamaan sitä, sanavalmis yllättäjä selvitti. Hän on tänä vuonna yltänyt kolmessa kilpailussa finaaliin ja tehnyt joka kerta 24 osuman kovan finaalisarjan.

Kilpailun kolmanneksi sijoittui Kotkan Ampumaseuraa edustava Miikka Peltonen tuloksella 140.

Yksi pääsuosikeista, Timo Laitinen jäi kuudenneksi osuttuaan finaalisarjallaan vain  20 kiekon arvoisesti. Järvenpääläinen kuuluu skeetin maajoukkueeseen ja joukkueen varamieheksi valittu elättelee vielä pientä toivoa päästä syksyllä järjestettäviin MM-kisoihin.

-Jos EM-kisoissa ensi viikolla joku saavuttaa olympiapaikan, minulla on pieni mahdollisuus nousta joukkueeseen, Laitinen pohdiskeli.

Ari Westergård lahjoitti skeetin henkilökohtaiseen SM-kisaan kiertopalkinnoksi komean hopeisen lautasen. Hän sai sen vuonna 1977 Englannissa kunniapalkintona EM-kisan toisesta sijastaan. Kiertopalkinnon luovutti edesmenneen puolesta hänen poikansa Erik.

Skeetin SM-kilpailu oli samalla Sibbo Skyttegillen toiminnan 50-vuotisjuhlakilpailu. Hyvässä säässä käytyjen kilpailujen järjestelyt sujuivat mallikkaasti.

Tulokset

Henkilökohtainen kilpailu

1) Esa Heinonen, Oulun Seud. Haul.a. 121+24=145, 2) Jukka Passila, Ala-Hämen A. 117+24=141, 3) Miikka Peltonen, Kotkan A.s. 118+22=140, 4) Teemu Lintula, Salon Seud. Amp. 118+21=139, 5) Simo Väätäinen, Sibbo Skyttegille 118+21=139, 6) Timo Laitinen, Sibbo Skyttegille 119+20=139.

Joukkuekilpailu

1) Oulun Seudun Haulikkoampujat I (Jani Eklund, Esa Heinonen, Toni Hakola) 352, 2) Sibbo Skyttegille I (Krister Kärki, Tuomo Valkeapää, Timo Laitinen) 346, 3) Sibbo Skyttegille II (Oskari Kössi, Simo Väätäinen, Keijo Virtanen) 344, 4) Salon Seudun Ampujat 342, 5) Lounais-Hämeen Ampujat I 341, 6) Ala-Hämeen Ampujat 339.

Täydelliset tulokset löytyvät juhlaseuran kotisivulta http://www.ssg-shooting.fi/?x103997=192871

Matti Erkkilä