Belgradin EM-kisojen toinen viikko alkoi kovassa helteessä
8.8.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jenna Väisänen harjoittelemassa maanantaina.
Belgradissa oli maanantaina lähes 40 asteen helle.

Suomen miesten ja poikien skeet-joukkueet saapuivat lähes 40 asteen helteessä kylpevään Belgradin kisakaupunkiin maanantaina. Heikki Meriluoto ja Lauri Leskinen olivat kolmen päivän leirillä Itävallassa valmentaja Peeter Päkkin johdolla, ja Marko Kemppainen tuli kisapaikalle Suomesta Henri Sorvon ja Marko Haatajan kanssa.

Päkkin suojateilla on kaikki hyvin yhtä lukuun ottamatta: Pekka Heinonen joutui jäämään sairastumisen takia kotiin, eikä osallistu poikien skeetiin, joka alkaa torstaina. Suomen skeet-naiset kilpailevat huomenna tiistaina. Mukana ovat Marjut Heinonen, Katja Poutanen ja Jenna Väisänen.

‒ Belgradin EM-kisojen toinen viikko on alkanut. Pääosa joukkueesta on palannut jo kotiin, mutta iskukykyinen osa on vielä pitämässä Suomen mainetta täällä yllä, Suomen EM-kisajoukkueen johtaja Jari Karinkanta sanoi hien valuessa selkää pitkin.

‒ Skeet-ampujilla on kaikki mahdollista, ja 300m kivääri on meidän toinen perinteinen menestyslajimme.

300m kiväärilajeihin osallistuvat Henri Häkkinen, Kari Pennanen ja Antti Puhakka.

Karinkannan mielestä ensimmäinen kisaviikko meni suomalaisittain yleisesti ottaen mukavasti.

‒ Oli yllätyksiä ja oli pieniä pettymyksiä sekä suorituksia omalla tasolla. Viikon aikana nähtiin erinomaista tekemistä, ja nuoret ylittivät odotukset. Kokeneemmallekin kaartille tarvittaisiin pientä venymistä, jotta täällä olisi edellytykset menestyä. Muutama piste erottaa meidät ihan huippusijoituksista, Karinkanta tiivistää.

Erityisen tyytyväinen hän on suomalaisten iloiseen ilmeeseen ja hyvään kisafiilikseen.

‒ Porukka on tullut hyvin juttuun, ja kaikilla on hyvää tekemistä ja halu menestyä. Se on tärkeää, hän painottaa.

Suomen mitalisaldo on seitsemän EM-kilpailupäivän jälkeen viisi kultaa sekä yksi hopea ja pronssi. Iso plussa on Marjo Yli-Kiikan perjantaina saavuttama olympiapaikka, kun hän tähtäsi paikan arvoisesti naisten 50m pienoiskiväärin 3×20 laukauksen kilpailussa. Yli-Kiikan lisäksi olympiamaapaikan ovat hankkineet Mira Suhonen (ilmapistooli), Satu Mäkelä-Nummela (trap) ja Kai Jahnsson (ilmapistooli).

Lontoon olympialaisten ampumaurheilun 15 lajiin osallistuu 390 urheilijaa. Olympiamaapaikkojen määrä on rajoitettu: maksimissaan kaksi urheilijaa lajia ja maata kohden poislukien naisten skeet ja trap, joissa on yksi paikka/laji/maa. EM-Belgradin jälkeen suomalaisten on mahdollista saavuttaa olympiamaapaikkoja enää haulikon MM-kilpailuissa syyskuussa ja ilma-aseiden EM-kilpailuissa Vierumäellä ensi helmikuussa.

EM-kilpailujen viimeinen kilpailupäivä on ensi lauantai eli 13. elokuuta. Pääkilpailupaikka on BG Sports Center Kovilovon vapaa-ajan keskus. Tiistaina alkavat 300 metrin lajit järjestetään Pancevon kaupungissa.

Ampumaurheilun EM-kilpailut
Belgrad, Serbia 31.7.-14.8.

Ohjelma ja suomalaiset ti 9.8.
Klo 10.00           Skeet/naiset ja tytöt
(Naiset: Marjut Heinonen, Katja Poutanen, Jenna Väisänen)
Klo 10.00           25m olympiapistooli 1/2 kilpailupäivän 30 ls/miehet
Klo 10.00           300m kivääri, makuu/naiset
Klo 12.45           300m kivääri, makuu/miehet
(Henri Häkkinen, Kari Pennanen, Antti Puhakka)
Klo 16.30           Skeet/tytöt, finaali
Klo 17.30           Skeet/naiset, finaali

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä ja täältä.