Henri Häkkinen päätti EM-kilpailut kahdeksanteen sijaan
13.8.2011 klo 12:00

Henri Häkkisen kaksi viikkoa kestänyt kisaurakka päättyi lauantaina kahdeksanteen sijaan. Kuvat: Lassi Palo
Antti Puhakka sijoittui lauantain päätöskisassa 11:nneksi.
Kari Pennanen oli päätöskisassa 21:s.
Kisajärjestäjät tarjosivat vesimeloneja kilpailua seuranneille. Kilpailu käytiin 30 asteen helteessä.
Nähdään Suomessa! Tapio Säynevirta ja Jari Karinkanta ajavat Suomen joukkueen huoltoauton takaisin Suomeen. Perillä he ovat tiistaina.

Henri Häkkinen oli miesten 300m kiväärin 3×40 laukauksen kilpailussa kahdeksas lauantaina Serbian Belgradissa päättyneissä ampumaurheilun EM-kilpailuissa. Joukkuekilpailussa Suomi oli viides.

EM-kilpailujen päätöspäivänä ohjelmassa oli vain kaksi kilpailua eli miesten 25m isopistoolin 60 laukauksen kilpailu, jossa ei ollut suomalaisia mukana, ja 300m kiväärin 3×40 laukauksen kilpailu.

Pancevon kaupungissa sijaitsevalla armeija-alueella käydyssä kiväärikilpailussa Suomea edusti kilpailussa tuttu kolmikko: Henri Häkkinen, Kari Pennanen ja Antti Puhakka. Heistä paras oli tänään Häkkinen, joka tähtäsi tuloksen 1164 (makuu 395, pysty 378, polvi 391). Entinen huippuampuja Tapio Säynevirta tsemppasikin suomalaisia ennen kilpailun alkua toteamalla, että ”nyt viimeinen rutistus, jätkät!”

Miltä EM-kilpailujen viimeinen rutistus tuntui, Henri Häkkinen?

‒ ”Takki” oli aika tyhjä. En saanut itsestäni riittävästi irti. Polviasentoon olen melko tyytyväinen, se oli suhteellisen hyvää ampumista. Pysty sen sijaan oli kauheaa touhuamista, Joensuun Ampujia edustava Häkkinen sanoi.

Häkkisen kahden viikon kisaurakka päättyi siis kahdeksanteen sijaan.

‒ Henkisesti kausi on käsitelty, hän huokaisi 30 asteen helteessä käydyn kilpailun päätyttyä.

Kotkan Ampumaseuran Antti Puhakka ampui 11. sijaan oikeuttavan tuloksen 1159 (makuu 397, pysty 374, polvi 388). Kilpailu ei mennyt hänen suunnitelmiensa mukaisesti.

‒ Ei se nyt ihan hyvää ollut. Joka asennossa oli joitain hyviä pätkiä, mutta kokonaisuus meni vähän alakanttiin. Näissä kisoissa olisi aina jonkun pisteen enemmän voinut ampua, hän summasi kisaurakkansa.

Kouvolan Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava Kari Pennanen sijoittui 21:nneksi tuloksellaan 1149. Makuulta hän ampui 393, pystystä 368 ja polvelta 388.

‒ Polvessa oli jotain hyvää. Pystystä ammuin melko omalla tasollani. Tulos olisi tietysti voinut olla lähempänä 380:a kuin 370:ää, hän sanoi.

Joukkuekilpailussa Suomi sijoittui viidenneksi (3472). Voiton vei Ranska (3495).

Suomen mitalisaldo kaksitoista päivää kestäneissä Belgradin EM-kilpailuissa oli viisi kultaa sekä yksi hopea ja kaksi pronssia.

Kultaa: Sami Heikkilä (poikien liikkuva maali/normaalijuoksut ja sekajuoksut), poikien liikkuvan maalin joukkue (normaalijuoksut ja sekajuoksut), Jaakko Björkbacka (poikien 50m pienoiskiväärin 60 ls makuu).

Hopeaa: Heikki Lähdekorpi (poikien liikkuva maali/sekajuoksut).
Pronssia: miesten liikkuvan maalin joukkue (sekajuoksut), Henri Sorvo (poikien skeet).

Marjo Yli-Kiikka saavutti 5. elokuuta olympiamaapaikan Suomelle, kun hän tähtäsi paikan arvoisesti naisten 50m pienoiskiväärin 3×20 laukauksen kilpailussa. Yli-Kiikan lisäksi olympiamaapaikan ovat hankkineet Mira Suhonen (ilmapistooli), Satu Mäkelä-Nummela (trap) ja Kai Jahnsson (ilmapistooli).

EM-Belgradin jälkeen suomalaisten on mahdollista saavuttaa olympiamaapaikkoja Lontooseen 2012 enää haulikon MM-kilpailuissa syyskuussa Belgradissa ja ilma-aseiden EM-kilpailuissa Vierumäellä ensi helmikuussa.

Ampumaurheilun EM-kilpailut
Belgrad, Serbia 31.7.-14.8.

Tuloksia la 13.8.

Miesten 300m kivääri 3×40 ls: 1) Michael Podolak Itävalta 1170/48 sisäkymppiä, 2) Peter Sidi Unkari 1170/42, 3) Marcel Buerge Sveitsi 1168, 4) Josselin Henry Ranska 1167, 5) Ole Kristian Bryhn Norja 1166, 6) Valerian Sauveplane Ranska 1165, 7) Stian Bogar Norja 1164/40 sisäkymppiä, 8) Henri Häkkinen Suomi 1164/35, … 11) Antti Puhakka Suomi 1159, … 21) Kari Pennanen Suomi 1149.

Miesten 300m kivääri 3×40 ls, joukkuekilpailu: 1) Ranska 3495, 2) Norja 3486, 3) Sveitsi 3477, … 5) Suomi 3472.

Miesten 25m isopistooli 60 ls: 1) Joao Costa Portugali 590, 2) Jorge Llames Espanja 585, 3) Aleksandr Petriv Ukraina 582/uusinta 50, 4) Yusuf Dikec Turkki 582/49, 5) Roman Bondaruk Ukraina 582/49, 6) Christian Reitz Saksa 581, 7) Leonid Ekimov Venäjä 580, 8) Tomas Cambeses Espanja 580.

Miesten 25m isopistooli 60 ls, joukkuekilpailu: 1) Espanja 1730, 2) Tshekki 1729, 3) Saksa 1725.

Lisää tietoa EM-kilpailuista löydät täältä.