Kuusi mitalia Suomeen vammaisampumaurheilun PM-kilpailuista
17.8.2011 klo 12:00

Ruotsin Kinnassa järjestettiin viime viikonvaihteessa vammaisampumaurheilun Pohjoismaiset mestaruuskilpailut. Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan edustajat mittelivät paremmuuttaan kivääri- ja pistoolilajeissa. Suomesta oli mukana viiden ampujan iskukykyisen ryhmä. Joukkue saavutti kolme kultamitalia, yhden hopean ja kaksi pronssia.

Minna Leinonen laukoi tuplamestariksi voittamalla SH2-luokan pienois- ja ilmakiväärikilpailut.

R9:ssä Suomi otti komeasti kolmoisvoiton, kun Leinosen vanavedessä Jarkko Suominen saavutti hopeaa tuloksella 569 ja Jukka Mikkonen otti pronssin lukemin 568. Mikkonen olisi kovin mielellään lähtenyt finaaliin kirkastamaan mitaliaan, mutta koko Kinnaan ulottuneen pitkän sähkökatkon takia R9-finaali jouduttiin jättämään ohjelmasta pois kokonaan.

R5:n ilmakiväärikilpailussa Tanskan Jonas Anderssen ja Minna Leinonen lähtivät finaaliin tasatuloksesta 599. Leinosen finaali 105,2 oli parempi Anderssenin 104,4:ää vastaan, joten Leinonen vei ykköspaikan. Jukka Mikkonen nousi hyvän finaalinsa (105,0) ansiosta kilpailun viidenneksi.

Seuraava kansainvälinen kilpailu ammunnan paralympialajeissa on elokuussa Englannissa Stoke Mandevillessa, jossa on mahdollisuus tehdä mqs-tulosrajoja Lontoon paralympialaisia varten. Stoke Mandevillessa Suomea edustaa Jukka Mikkonen.

Teksti: Pirjo Peltola