Suomesta yksitoista ampumaurheilijaa haulikkolajien MM-kilpailuihin
2.9.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Lauri Leskinen on mukana MM-skeetissä. Kuva on elokuun EM-kilpailuista. Kuvat: Lassi Palo
Trapin erikoismies Janne Kirvesmäki Belgradin EM-kilpailuissa.

Suomen Ampumaurheiluliitto (SAL) on nimennyt yksitoista urheilijaa haulikkolajien MM-kilpailuihin, jotka järjestetään Serbian Belgradissa. Ensimmäinen kilpailupäivä on maanantai 5. syyskuuta, jolloin alkaa miesten ja poikien trap. Viimeinen kilpailupäivä on 13. syyskuuta.

Haulikkolajien MM-kilpailut järjestetään samassa paikassa kuin elokuun alussa järjestetyt ampumaurheilun EM-kilpailut eli 15 kilometrin päässä Belgradin keskustasta sijaitsevassa BG Sports Center Kovilovo -nimisessä vapaa-ajan keskuksessa. Kilpailupaikat ja olosuhteet ovat erinomaiset.

Haulikkolajien MM-kilpailuissa on jaossa olympiamaapaikkoja ensi kesänä Lontoossa järjestettäviin olympialaisiin yksi lajia kohden.

‒ Tavoitteenamme on pari finaalipaikkaa ja yksi mitali. Jos yhden olympiapaikan saamme, olen äärimmäisen tyytyväinen. Kilpailuissa tulee olemaan kova taso, eikä se helpota yhtään elokuisista EM-kilpailuista. Poikien skeetin EM-pronssia saavuttaneen Henri Sorvon lisäksi kukaan muu ei voi olla täysin tyytyväinen EM-reissuunsa. Petrattavaa on, SAL:n valmennuksen johtaja Jari Karinkanta sanoo.

‒ Nyt on se viimeinen mahdollisuus olympiapaikkojen suhteen eli kaikki on nyt laitettava peliin ja uskallettava ampua rennosti. Asioiden edelle ei saa mennä, vaan on edettävä kiekko kerrallaan. Väkisin menestystä ei tule, vaan MM-kisoihin on lähdettävä hyvällä fiiliksellä hyvät treenit alla, Karinkanta sanoo.

MM-Belgradin jälkeen suomalaisten on mahdollista saavuttaa olympiamaapaikkoja enää ilma-aseiden EM-kilpailuissa Vierumäellä ensi helmikuussa.

Suomalaisilla on tällä hetkellä neljä olympiamaapaikkaa, jotka ovat hankkineet Mira Suhonen (ilmapistooli), Satu Mäkelä-Nummela (trap), Kai Jahnsson (ilmapistooli) ja Marjo Yli-Kiikka (kivääri). Suhonen saavutti paikan viime vuoden elokuussa Münchenin MM-kilpailuissa ja Mäkelä-Nummela viime huhtikuussa Pekingin maailmancupissa. Jahnsson tähtäsi maapaikan toukokuussa Yhdysvaltain Fort Benningissä järjestetyssä maailmancupissa ja Yli-Kiikka elokuussa EM-Belgradissa.

Haulikkolajien MM-kilpailut
Belgrad, Serbia 3.-14.9.

Suomen joukkue

Trap (3)
Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)
Janne Kirvesmäki (Karstulan Seudun Metsästys- ja Ampumaseura)
Ari Jokinen (Lahden Ampumaseura)

Skeet (6)
Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat)
Katja Poutanen (Hyvinkään Metsästysampujat)
Marko Kemppainen (Suomussalmen Urheiluampujat)
Heikki Meriluoto (Oulun Seudun Haulikkoampujat)
Lauri Leskinen (Sibbo Skyttegille)
Henri Sorvo, pojat (Lahden Ampumaseura)

2-trap (2)
Sami Ritsilä (Rantasalmen Urheilu- ja Metsästysampujat)
Simo Köylinen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)

Joukkueen lajijohto
Mikko Nordquist, joukkueenjohtaja
Matti Nummela, trap
Peeter Päkk, skeet
Pekka Maunula, 2-trap

Lisää tietoa MM-kilpailuista ja olympiapaikoista löydät täältä ja täältä.