Satu Mäkelä-Nummela: Hyvän alun jälkeen tuli laskusuunta
8.9.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satu Mäkelä-Nummela oli MM-trapissa 26:s. Kuvassa hän kilpailee elokuussa järjestetyissä EM-kilpailuissa.

Satu Mäkelä-Nummela sijoittui trapissa 26:nneksi torstaina Serbian Belgradissa jatkuneissa haulikkolajien MM-kilpailuissa. Hän rikkoi 69 kiekkoa. Alku oli hyvä, mutta sitten suunta vaihtui, kolmen vuoden takainen olympiavoittaja sanoi.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavan Satu Mäkelä-Nummelan tulos oli 69 (25+22+22). Maailmanmestaruuden voitti Kiinan Yingzi Liu, joka rikkoi 95 (72+23) kiekkoa. Toiseksi sijoittui Slovakian Zuzana Stefecekova tuloksellaan 92 (72+20) ja kolmanneksi Venäjän Elena Tkach. Hänen tuloksensa oli 90 (73+17). Neljänneksi sijoittunut Intian Shagun Chowdhary saavutti kilpailussa jaossa olleen olympiamaapaikan. Kilpailuun lähti mukaan 68 osanottajaa.

Belgradissa elokuussa järjestetyissä EM-kilpailuissa Mäkelä-Nummela manasi ensimmäistä sarjaansa (20). Ekan sarjan tökkiminen harmittaa, koska kilpailu meni siihen, hän sanoi tuolloin. Mäkelä-Nummelan EM-tulos oli 68, joka oikeutti 11. sijaan.

Mäkelä-Nummelan ensimmäinen sarja MM-kilpailuissa oli erinomainen, sillä hänen tuloksensa oli täydet 25. Toisen ja kolmannen sarjan tulokset olivat 22.

‒ Nyt kilpailu alkoi hyvin, mutta sitten tuli laskusuunta. Kaikki kilpailut ovat olleet tasaisia, mutta 69 ei riitä mihinkään. Nytkin finaalipaikasta uusittiin 72:n tuloksella. Taso on kova, Mäkelä-Nummela sanoi ja harmitteli viimeistä, ohi mennyttä laukaustaan.

‒ Yksi kiekko lisää, ja tulos olisi ollut 70 ja sijoitus paljon korkeammalla, hän mietti matkalla takaisin hotellille.

Mäkelä-Nummela saavutti maapaikan Lontoossa ensi vuonna järjestettäviin olympialaisiin huhtikuussa Pekingissä järjestetyssä maailmancupissa. Kauden päätyttyä hän aikoo vaihtaa asettaan ja ”ajaa sen sisään” hyvissä ajoin ennen ensi kauden alkua.

Tyttöjen trap-kilpailun voitti Yhdysvaltain Janessa Jo Beaman, jonka tulos oli 70. Tyttöjen sarjassa ei ollut mukana suomalaisia.

Perjantaina eli syyskuun 9. päivänä on vuorossa naisten skeet, jossa suomalaisista ovat mukana Marjut Heinonen ja Katja Poutanen. MM-kisojen viimeinen kilpailupäivä on ensi viikon tiistai eli 13. syyskuuta.

Haulikkolajien MM-kilpailuihin osallistuu runsaat 630 urheilijaa 76 maasta. Mukana on yksitoista suomalaisurheilijaa, joista kolmen MM-urakka on nyt takana. Mäkelä-Nummelan lisäksi Ari Jokinen ja Janne Kirvesmäki ovat osuutensa suorittaneet. Kilpailut järjestetään samassa paikassa kuin elokuun alussa järjestetyt ampumaurheilun EM-kilpailut.

Haulikkolajien MM-kilpailuissa on jaossa olympiamaapaikkoja ensi kesänä Lontoossa järjestettäviin olympialaisiin yksi lajia kohden. Suomalaisilla on tällä hetkellä neljä olympiamaapaikkaa, jotka ovat hankkineet Mäkelä-Nummelan lisäksi Mira Suhonen (ilmapistooli), Kai Jahnsson (ilmapistooli) ja Marjo Yli-Kiikka (kivääri). MM-Belgradin jälkeen suomalaisten on mahdollista saavuttaa olympiamaapaikkoja enää ilma-aseiden EM-kilpailuissa Vierumäellä ensi helmikuussa.

Haulikkolajien MM-kilpailut
Belgrad, Serbia 3.-14.9.

Tulokset to 8.9.

Naisten trap 75 kiekkoa + 25 kiekon finaali: 1) Yingzi Liu Kiina 95 (72+23), 2) Zuzana Stefecekova Slovakia 92 (72+20), 3) Elena Tkach Venäjä 90 (73+17), 4) Shagun Chowdhary Intia 89 (72+17), 5) Catherine Skinner Australia 89 (72+17), 6) Corey Cogdell Yhdysvallat 88 (72+16), … 26) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 69.

Naisten trap 75 kiekkoa, joukkuekilpailu: 1) Venäjä 213 (uusi ME), 2) Ranska 213 (uusi ME), 3) Kiina 211.

Tyttöjen trap 75 kiekkoa: 1) Janessa Jo Beaman Yhdysvallat 70, 2) Safiye Sariturk Turkki 68/uusinta 2, 3) Kelly Coogan Australia 68/1, 4) Alessia Iezzi Italia 68/0, 5) Lucie Rylitshkova Tshekki 67/1, 6) Miranda Wilder Yhdysvallat 67/0.

Tyttöjen trap 75 kiekkoa, joukkuekilpailu: 1) Yhdysvallat 201, 2) Italia 191, 3) Tshekki 184.

Lisää tietoa MM-kilpailuista löydät täältä.