Marjut Heinonen 38:s, Katja Poutanen 41:s skeetin MM-kilpailussa
9.9.2011 klo 12:00

Marjut Heinonen sijoittui naisten skeetissä 38:nneksi perjantaina Serbian Belgradissa haulikkolajien MM-kilpailuissa. Hän rikkoi 67 kiekkoa. Suomen toinen edustaja Katja Poutanen oli 41:s tuloksellaan 66.

Oulun Seudun Haulikkoampujia edustavan Marjut Heinosen sarjat olivat 24+23+20 ja tulos siten 67, joka oikeutti 38. sijaan. Hyvinkään Metsästysampujien Katja Poutanen rikkoi 66 kiekkoa ja sijoittui 41:nneksi. Hänen sarjansa olivat 22+22+22. Heinonen sijoittui elokuussa järjestetyissä EM-kilpailuissa 25:nneksi rikottuaan 68 kiekkoa. Poutasen tulos oli myös 68, ja hän oli 20:s.

Skeetin maailmanmestaruuden voitti Saksan Christine Wenzel, joka rikkoi 98 (74+24) kiekkoa. Toiseksi sijoittui Kiinan Ning Wei ja kolmanneksi Yhdysvaltain Kimberly Rhode. Seitsemänneksi sijoittunut Romanian Lucia Mihalache (72) kuittasi kilpailussa jaossa olleen olympiamaapaikan. Kilpailussa oli mukana 56 osanottajaa.

Tyttöjen MM-kilpailun voitti Venäjän Natalia Vinogradova. Hän rikkoi 71 kiekkoa. Suomalaisia ei ollut mukana tyttöjen sarjassa.

Lauantaina eli syyskuun 10. päivänä on vuorossa kaksoistrap. Kilpailussa ovat suomalaisista mukana Simo Köylinen ja Sami Ritsilä. Sunnuntai on harjoituspäivä, ja ensi maanantaina alkaa miesten ja poikien skeet. Kisojen viimeinen kilpailupäivä on tiistai 13. syyskuuta.

Haulikkolajien MM-kilpailuihin osallistuu runsaat 630 urheilijaa 76 maasta. Mukana on yksitoista suomalaisurheilijaa, joista viiden MM-urakka on nyt takana. Heinosen ja Poutasen lisäksi osuutensa ovat suorittaneet trap-ampujat Satu Mäkelä-Nummela, Ari Jokinen ja Janne Kirvesmäki. MM-kilpailut järjestetään samassa paikassa kuin elokuun alussa järjestetyt ampumaurheilun EM-kilpailut eli BG Sports Center Kovilovo -nimisessä vapaa-ajan keskuksessa.

Haulikkolajien MM-kilpailuissa on jaossa olympiamaapaikkoja ensi kesänä Lontoossa järjestettäviin olympialaisiin yksi lajia kohden. Suomalaisilla on tällä hetkellä neljä olympiamaapaikkaa, jotka ovat hankkineet Satu Mäkelä-Nummela (trap), Mira Suhonen (ilmapistooli), Kai Jahnsson (ilmapistooli) ja Marjo Yli-Kiikka (kivääri). MM-Belgradin jälkeen suomalaisten on mahdollista saavuttaa olympiamaapaikkoja enää ilma-aseiden EM-kilpailuissa Vierumäellä ensi helmikuussa.

Haulikkolajien MM-kilpailut
Belgrad, Serbia 3.-14.9.

Tulokset pe 9.9.

Naisten skeet 75 kiekkoa + 25 kiekon finaali: 1) Christine Wenzel Saksa 98 (74+24), sivuaa ME:tä, 2) Ning Wei Kiina 97 (73+24/uusinta 8), 3) Kimberly Rhode Yhdysvallat 97 (72+25/7), 4) Andri Eleftheriou Kypros 96 (74/sivuaa ME:tä+22), 5) Sutiya Jiewchaloemmit Thaimaa 95 (72+23), 6) Katjuska Spada Italia 95 (72+23), … 38) Marjut Heinonen Suomi 67, … 41) Katja Poutanen Suomi 66.

Naisten skeet 75 kiekkoa, joukkuekilpailu: 1) Kiina 216 (uusi ME), 2) Italia 211, 3) Slovakia 208.

Tyttöjen skeet 75 kiekkoa: 1) Natalia Vinogradova Venäjä 71, 2) Lucie Anastassiou Ranska 68/uusinta 2, 3) Morgan Craft Yhdysvallat 68/1, 4) Brandy N. Drozd Yhdysvallat 67, 5) Maria Melestshenko Venäjä 66/2, 6) Jitka Peskova Tshekki 66/1.

Tyttöjen skeet 75 kiekkoa, joukkuekilpailu: 1) Venäjä 197, 2) Iso-Britannia 193, 3) Yhdysvallat 193.

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä.