Kaksoistrapin MM-kilpailu: Simo Köylinen 26:s ja Sami Ritsilä 40:s
10.9.2011 klo 12:00

Simo Köylinen oli 26:s ja Sami Ritsilä 40:s kaksoistrapissa lauantaina Serbian Belgradissa jatkuneissa haulikkolajien MM-kilpailuissa. Köylinen teki kauden parhaan tuloksensa ja arvokisaennätyksensä rikkomalla 141 kiekkoa. Myös Ritsilä paransi arvokisaennätystään kiekolla, kun hän tähtäsi tuloksen 138.

Orimattilan Seudun Urheiluampujien Simo Köylinen tähtäsi nousujohteisesti sarjat 46+47+48, ja Rantasalmen Urheilu- ja Metsästysampujia edustavan Sami Ritsilän sarjat kulkivat toiseen suuntaan: 47+46+45.

‒ Niin se minulla taitaa aina mennä, Ritsilä naurahti.

‒ Mutta tänään minulla kulki hyvin, sillä tein arvokisanennätykseni. ”Pummit” olivat selkeitä virheitä, mutta ei voi mitään. Eteenpäin mennään pikkuhiljaa mutta kuitenkin.

Köylinen teki kauden parhaan tuloksensa oikeassa paikassa eli MM-kilpailuissa.

‒ Siihen on oltava tyytyväinen. Valitettavasti se ei vain riitä tämän enempään, koska taso on kova. Finaaliraja oli 145. Olisin muutamaa lisäkiekkoa toivonut, mutta ei voi mitään, Köylinen sanoi.

‒ Kilpailussa ei tullut ”mustaa” hetkeä, tosin ekassa sarjassa oli pikkaisen liikaa puristusta. Olosuhteet olivat tänään loistavat: aurinko paistoi, lämpöä oli sopivasti eikä tuullut, Köylinen kertoi.

Köylisen tulos elokuussa Belgradissa järjestetyissä EM-kilpailuissa oli 138, jolla hän sijoittui 16:nneksi. Kolme kiekkoa vähemmän rikkonut Ritsilä oli 17:s.

Kaksoistrapin MM-kultaa voitti Kiinan Jun Li, joka voitti uusinnassa Saksan Andreas Loewin. Kolmanneksi tuli Yhdysvaltain Walton Eller. Osanottajia oli 61. Poikien kilpailun voitti Yhdysvaltain William Crawford, jonka tulos on poikien uusi maailmanennätys 147. Poikien sarjassa ei ollut mukana suomalaisia.

Sunnuntai on harjoituspäivä, ja maanantaina alkaa miesten ja poikien skeet. Miesten sarjassa Suomea edustavat Marko Kemppainen, Lauri Leskinen ja Heikki Meriluoto. Poikien sarjassa mukana on 17-vuotias Henri Sorvo, joka voitti elokuussa upeasti EM-pronssia uudella ennätyksellään 144 (121+23). Tulokset sivuavat Y20-sarjan Suomen ennätyksiä.

Belgradin MM-kilpailujen viimeinen kilpailupäivä on tiistai 13. syyskuuta, jolloin miesten ja poikien skeet päättyy.

Haulikkolajien MM-kilpailuihin osallistuu runsaat 630 urheilijaa 76 maasta. Kisoihin nimettiin yksitoista suomalaisurheilijaa, joista seitsemän MM-urakka on nyt takana. Köylisen ja Ritsilän lisäksi Marjut Heinonen, Katja Poutanen, Satu Mäkelä-Nummela, Ari Jokinen ja Janne Kirvesmäki ovat osuutensa suorittaneet.

Haulikkolajien MM-kilpailuissa on jaossa olympiamaapaikkoja ensi kesänä Lontoossa järjestettäviin olympialaisiin yksi lajia kohden. Suomalaisilla on tällä hetkellä neljä olympiamaapaikkaa, jotka ovat hankkineet Satu Mäkelä-Nummela (trap), Mira Suhonen (ilmapistooli), Kai Jahnsson (ilmapistooli) ja Marjo Yli-Kiikka (kivääri). Belgradin MM-kilpailujen jälkeen suomalaisten on mahdollista saavuttaa olympiamaapaikkoja enää ilma-aseiden EM-kilpailuissa Vierumäellä ensi helmikuussa.

Haulikkolajien MM-kilpailut
Belgrad, Serbia 3.-14.9.

Tulokset la 10.9.

Miesten kaksoistrap 150 kiekkoa + 50 kiekon finaali: 1) Jun Li Kiina 194 (146+48/uusinta 4), 2) Andreas Loew Saksa 194 (146+48/3), 3) Walton Eller Yhdysvallat 193 (145+48/4), 4) Vitali Fokejev Venäjä 193 (146+47/3), 5) William Chetcuti Malta 193 (146+47/1), 6) Binyuan Hu Kiina 190 (147+43), … 26) Simo Köylinen Suomi 141, … 40) Sami Ritsilä Suomi 138.

Miesten kaksoistrap 150 kiekkoa, joukkuekilpailu: 1) Kiina 432, 2) Venäjä 432, 3) Kuwait 431.

Poikien kaksoistrap 150 kiekkoa: 1) William Crawford Yhdysvallat 147 (poikien ME), 2) Artem Nekrasov 144/uusinta 4, 3) Asher Noria Intia 144/3, 4) Nathan Lee Xuereb 143, 5) Derek Haldeman Yhdysvallat 141, 6) Ankur Mittal Intia 140.

Poikien kaksoistrap 150 kiekkoa, joukkuekilpailu: 1) Yhdysvallat 428 (uusi ME), 2) Venäjä 420, 3) Intia 419.

Lisää tietoa MM-kilpailuista löydät täältä.