Teemu Lahti uusi itsensä hopealle Walther Cupin finaalissa
10.9.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Teemu Lahti otti hopeaa isopistoolin finaalissa tiukan uusinnan jälkeen.

Sveitsin Thunissa 9.-11. 9 ammuttavasta Walther Eurooppa cupin isopistoolin finaalikisasta muodostui jännitysnäytelmä kun kilpailujen kolme parasta ampuivat tasatuloksen 580 ja uusivat mitalisijoista. Uusinnan voiton vei Ranskan Franck Dumolin (49+48+48). Hopeaa otti Suomen Teemu Lahti (49+48+41) ja pronssille ampui Sveitsin Paddy Gloor (48). Suomen Ari Meinander oli kuudes tuloksella 576, Marko Räsäsen kymmenes 575, Jorma Jäntti sijoittui neljänneksitoista tuloksella 572 ja Marko Talvitie yhdeksänneksitoista tuloksella 560.

Uusinnan kulta- ja hopeasijat selvisivät vasta kolmannella kierroksella kun Franck Dumolin ja Teemu Lahti olivat ampuneet ensimmäisellä molemmat 49 ja toisella 48.

– Viimeinen menikin sitten metsään, kun ammuin ensimmäisen seiskan paikkeille, Teemu Lahti kertoi Thunista palkintojen jaon jälkeen. Mutta ihan tyytyväinen olen kisaan kokonaisuudessaan. Nousin kuitenkin kolmannelta sijalta toiseksi, Lahti kertoi.

– Perussarja meni aivan ok. Tarkkuusosio meni yhtä sarjaa lukuun ottamatta hyvin. Nopeusosiossa tuli pari huonoa sarjaa, mutta kokonaisuudessaan pitää olla tyytyväinen. Ja uusintaan sillä tuloksella mentiin.

Hermot on pidettävä jännittävässä uusinnassakin kurissa.

– Uusinnassa on keskityttävä vain omaan suoritukseen eikä vilkuilla sivuille. Olen pyrkinyt ampumaan niin kuin olen harjoitellut ja tänään se riitti hopeasijaan, kertoi Teemu Lahti ennen vakiopistoolin harjoituksia.

Pistoolilajien valmentaja Marko Leppä oli erittäin tyytyväinen erityisesti Teemu Lahden suoritukseen.  Hän oli myös muiden suomalaisten päivään kohtuullisen tyytyväinen.

– Tämän päivän kisa oli hyvin tasaväkinen ja kova tuloksiltaan, joten hopeasija on hieno suoritus. Erityisesti uusinta oli Lahdelta upea suoritus. Räsäsen Marko oli mitalisijoissa pitkään kiinni, vaikka jäikin lopulta kuudenneksi. Meinanderin Ari taas nousi kisan aikana koko ajan sijoituksissa ylöspäin, Leppä kiittelee.

Leppä esittää Teemu Lahtea maajoukkueeseen

Tiukasta kisasta ja todella tiukasta uusinnasta saatu hopea osoitti Lepän mukaan viimeistään sen, että Teemu Lahti on maajoukkuetason ampuja.

– Tulen esittämään Teemu Lahtea maajoukkueryhmään tulevalle vuodelle, Marko Leppä kertoi Sveitsin Thunista. Hänen kautensa on ollut erittäin hyvä ja viimeistään tämä kisa osoitti, että Teemu Lahti on kovan luokan ampuja. Hän pystyi venymään todella tiukassa paikassa hopeamitalille saakka, Marko Leppä kiitteli tyytyväisenä.

Teemu Lahti on ainoa suomalaisista Walther cup finalisteista, jolla ei toistaiseksi ole ollut maajoukkuepaikkaa.

Lahti itse oli uutisesta iloinen.

– Pitkään on tulokset pysynyt samalla tasolla, mutta nyt näyttää että harjoitus on alkanut tuottamaan tulosta, hän kertoo. Olen kiertänyt ulkomaisia kisoja paljon ja näissä käymällä sitä oppii.

Maajoukkueeseen pääsy tarkoittaisi Teemu Lahdelle myös taloudellista helpotusta.

– Olen kiertänyt kaikki nämä vuodet omalla kustannuksella kisoissa ja kyllä se kukkarossa tuntuu. Maajoukkue toisi jonkun verran myös taloudellista apua ja sen otan ilolla vastaan. Toisaalta tämä on niin mielenkiintoista ja mukavaa, että onhan tästä ilosta ihan mielellään maksanutkin, hän nauraa.

Tämän hetkisten sääntöjen mukaan Lahden hopeasija oikeuttaa hänelle edustuspaikan myös ensi vuoden WC-finaaliin.  Lahti iloitsi tulevan vuoden finaalipaikasta ja korosti samalla, kuinka tärkeää olisi, että Suomella olisi myös tulevana vuonna Eurooppa cupin osakilpailu järjestettävänään.

– Vielä täällä Thunissakin on tultu kiittelemään meidän tämän vuoden Lahden osakilpailua, joten valmiudet ovat olemassa. Suomessa järjestettävillä kisoilla saisimme mukaan uusia kasvoja ja nousevia junioreja ja niitä me todella tarvitsemme.

Mitalinkuvat siintävät silmissä myös huomenna

Marko Leppä kertoi, että Suomen joukkue on Walther Cup –finaalin suurin viidellä osanottajallaan. Huomenna vakiopistoolin finaalikisassa ampuu Teemu Lahti, Marko Räsänen sekä Marko Talvitie.

– Huomenna lähdetään kisaamaan puhtaalta pöydältä. Ja mikäs tässä kisatessa kun rata on hyvä ja olosuhteet muutoinkin erinomaiset. Tavoitteena on ainakin olla tulosluettelon etusivulla, Lahti kertoo huomisista suunnitelmistaan.

Valmentaja Marko Lepällä siintää mitalinkuvat yhä silmissä.

– Vielä ei ole vatsa täynnä, hän toteaa.