Timo Nyström ampui kultaa näkövammaisten EM-kilpailuissa
16.9.2011 klo 12:00

Mikkeliläinen Timo Nyström voitti pystyammunnan EM-kultaa näkövammaisten ampumaurheilun Euroopan mestaruuskilpailuissa Slovakian Nitrassa torstaina. Nyström löi tasaisessa kilpailussa lajia pitkään hallinneen isäntämaan Stefan Kopcikin ammuttuaan yhteistuloksekseen 692. Kopcik jäi tulokseen 690.

Vielä 60 laukauksen alkukilpailun jälkeen kaksikko oli tasatilanteessa, mutta finaalikierroksella mikkeliläinen repäisi ratkaisevan eron.

– Ammuin finaalissa yhden huonon laukauksen, josta tuli 9,6. Mutta siihen Kopcik vastasikin 9,5:llä. Silloin ajattelin, että siinä oli kaveri sinun mahdollisuutesi, nyt tämä on minun kisani, Nyström kertasi.

Aiemmin urallaan makuuasennon EM-kultaa voittanut Nyström ei osannut odottaa kärkisijaa pystyammunnasta, etenkin kun kilpailu alkoi melkoisella ”häslingillä”.

– Tähtäimen elektroniikkalaitteesta paloi sulake, ja huomasin sen vasta muutamia minuutteja ennen alkukilpailun alkua. Onneksi sain Itävallan tiimiltä uuden sulakkeen ja pääsin aloittamaan ampumisen kymmenisen minuuttia muiden jälkeen.

Kilpailun toinen suomalaisampuja, iisalmelainen Pekka Kettunen sijoittui 18:nneksi. Perjantaina Nitran EM-kilpailuissa on vuorossa täysottelu (pysty-, polvi- ja makuuasento) ja lauantaina makuuasennon kilpailu.

Näkövammaisten ampumaurheilun EM-kilpailut
Nitra, Slovakia

Pystyammunta, 60 laukausta + finaali: 1) Timo Nyström Suomi 588+104=692, 2) Stefan Kopcik Slovakia 588+102=690, 3) Lene Christiansen Tanska 586+101=687,… 18) Pekka Kettunen Suomi 569.

Lähde: VAU:n tiedote