Timo Nyström kruunasi EM-kilpailut toiseen kultamitaliin
19.9.2011 klo 12:00

Timo Nyström sinetöi viikonlopun makuuasentokilpailussa paikkansa näkövammaisten ampumaurheilun EM-kilpailujen mitalirohmuna. Mikkeliläinen Nyström voitti makuukilpailun ja keräsi Slovakian Nitrassa järjestetyistä EM-kilpailuista kaikkiaan kaksi kultamitalia ja yhden hopean.

Peruskilpailussa Nyström ampui virheettömän 60 laukauksen sarjan ja pääsi finaaliin piikkipaikalta yhdessä Itävallan Kurt Martinschitzin kanssa. Finaalissa Nyström oli itse varmuus ja ampui huipputuloksen 105,9.

– Parin ensimmäisen finaalilaukauksen jälkeen tuntui, että kyllä tämä tästä lähtee, tyytyväinen Euroopan mestari totesi.

Hopealle nousi Itävallan Maria Weber, joka jäi kahden pisteen päähän Nyströmistä. Martinschitz sai tyytyä pronssimitaliin. Kilpailun toinen suomalaisampuja Pekka Kettunen sijoittui 13:nneksi.

Makuuasentokilpailu, 60 ls + fin: 1) Timo Nyström Suomi 600+106=706, 2) Maria Luise Weber Itävalta 599+105=704, 3) Kurt Martinschitz Itävalta 600+104=704, … 13) Pekka Kettunen Suomi 591.

Lähde: VAU:n tiedote