Tehoryhmän testileirillä Vierumäellä oli tekemisen meininkiä
7.11.2011 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tehoryhmän testileirillä oli ennätyksellinen osallistujajoukko.
Anton Aprelev kertoi omasta urheilijan polustaan.
Kivääriampujia oli testeissä yhteensä 38.
Pistooliampujia oli testeissä 22 ampujaa.
Pipsa Taskinen ja Mika Mankinen liikkuvan maalin testissä.
Liikkuvan maalin ampujia yhdessä rivissä.
Kiväärin tehoryhmän valmentajat yhteispotretissa. Vasemmalta alhaalta: Mikko Mattila, Jukka Törmänen, Pekka Lager ja Ari Dufvelin. Ylärivissä vas. Antero Häkkinen, Jari Markkinen, Raimo Jääskeläinen ja Pekka Rissanen
Pistoolin tehoryhmän valmentajat: Jyrki Latvala ja Reino Peltomäki leirin avauksessa
Mika Mankinen säätää laukaisua
Susanna Simola KIHUn testeissä. Kivääriampujia testattiin KIHUn toimesta kahteen otteeseen lauantain aikana.
Etelä-Suomen kiväärivalmentaja Ari Dufvelin seuraa tarkkana selkälihastestiä.
Pistooliampuja Tuomas Pukaralammi valmentaja Jyrki Latvalan haastattelussa.
Mikko Mattilan luennot olivat tuttuun tapaan erinomaisia
Kiväärin nuorten olympiavalmentaja Pasi Wedman toi myös oman tervehdyksen leirijoukoille.

SAL:n tehoryhmien (kivääri, pistooli ja liikkuva maali) testileiri pidettiin Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä viime viikonvaihteessa eli 4.-6. marraskuuta. Nuoret ampujat antoivat näyttöjä niin ammunnassa kuin myös fyysisissä testeissäkin. Tärkeää tulevia valintoja ajatellen olivat haastattelut, joissa urheilijat kertoivat motivaatiostaan ja mahdollisuuksistaan harjoitella jatkossa.

Tehoryhmien (kivääri, pistooli ja liikkuva maali) testileirillä oli tänä vuonna ennätyksellinen määrä nuoria ampujia. Kivääriampujia oli leirillä 38, pistoolissa ampujia oli testissä 22 ja liikkuvassa maalissa ampujia oli leirillä kuusi. Urheilijoiden huoltajia ja henkilökohtaisia valmentajia oli paikalla 46. Kun määrään lisätään SAL:n tehoryhmävalmentajat, niin paikalla oli huikeat 124 leiriläistä
.

Odotetuimpia luentoja leiriläisille oli maajoukkueampujan ja parhaillaan Lahden Urheilukoulussa palvelevan Anton Aprelevin luento nuoren ampujan polusta kohti arvokisaedustamista. Anton kertoi kuinka hän on leiriläisten ikäisenä harjoitellut ammuntaa ja joutunut tekemään valintoja kohti nuorten maajoukkuetta.

Antonin luennon jälkeen ei nuorille jäänyt epäilystäkään siitä kuinka merkittävästi fyysisen kunnon koheneminen on auttanut ampumatuloksien paranemisessa. Anton korosti lopuksi, että tehoryhmäläisten ikäisenä tulee nuorella urheilijalla olla erittäin hyvä henkilökohtainen valmentaja.

Leirin päätöspäivänä sunnuntaina pidettiin tehoryhmien leirikilpailut finaalien kera. Osa nuorista urheilijoista ylsi omiin ennätyksiinsä, ja mikä merkittävää, niin tulokset ovat parantuneet viime vuodesta sangen monella.

Testileiri päättyi palautepalaveriin, jossa palautetta annettiin puolin ja toisin.

SAL:n tehoryhmät 2012 kivääriin, pistooliin ja liikkuvaan maaliin tullaan nimeämään marraskuun loppuun mennessä.