Suomelle toinen paralympiamaapaikka ampumaurheiluun
23.1.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomi on saanut maapaikat ampumaurheilussa ja pöytätenniksessä Lontoon paralympialaisiin. Ammunnassa paikka on toinen, pöytätenniksessä ensimmäinen. Kaiken kaikkiaan Suomella on nyt 24 varmistunutta urheilijapaikkaa paralympialaisiin, jotka järjestetään 29.8.-9.9.

Pöytätenniksen osalta paikat on jaettu pääosin rankingin mukaan, maanosat huomioituna. Ampumaurheilussa paikkoja jaettaessa on otettu huomioon MQS-tulosrajoja ampuneiden urheilijoiden määrä, joka suhteutetaan jaettavissa oleviin paikkoihin. Ampumaurheilussa osa maapaikoista on jaettu MM-kisojen tai maailmancupin menestyksen perusteella, ja ensimmäisen maapaikan hankkinut Minna Leinonen sai paikan juuri tätä kautta voitettuaan maailmancupin osakilpailun toukokuussa 2011.

Ampumaurheiluliitto esittää valittavat urheilijat Paralympiakomitealle kesäkuun aikana ja Paralympiakomitean hallitus päättää lopullisen joukkueen 2. heinäkuuta.