Sebastian Långström maaotteluvoittoon Ruotsissa
9.2.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Sebastian Långstöm loisti 28.-29.1. Ruotsin Kinna / Skenessä pidetyssä Ruotsi – Tanska – Suomi -maaottelussa voittaen henkilökohtaisen kilpailun. Joukkuekilpailussa Tanska ja Ruotsi olivat kuitenkin niukasti parempia.

Ruotsin Kinna / Skenessä käytiin Suomi – Ruotsi – Tanska maaottelu ilma-asein, kaatuvilla taululaitteilla 28–29.1.2012. Viikonloppu oli ampumaurheilun osalta tapahtumarikas, sillä samaan aikaan järjestettiin Suomi – Viro maaottelu ja Münchenin kansainväliset ilma-asekisat. Suomi oli näistä syistä liikkeellä varsin nuorella joukkueella joka osallistui 20v. nuorten kiväärisarjaan. Suomen joukkueessa ampuivat Sebastian lisäksi seuratoveri Cristian Friman ja Ålands Sportskytteföreningin sisarukset Elin ja Maria Liewendahl.

Lauantain henkilökohtainen kilpailu oli ns. pudotuskilpailu ja sunnuntaina oli vuorossa 4*40 laukauksen joukkuekilpailu.

Henkilökohtaisen kilpailun 40 laukauksen peruskilpailun tulosten perusteella ampujat kohtasivat pareittain, periaatteella: ensimmäinen vastaan kahdestoista, toinen vastaan yhdestoista jne. kahdeksasosafinaalissa josta jatkoon selvisivät Sebastian Långström ja Cristian Friman. Sebastian sai puolivälierissä vastaansa peruskilpailun ykkösen, Tanskan Camilla Chemnitz Hansenin ja kymmenen laukauksen jälkeen tilanne oli tasan 9-9. Uusinnassa Sebastian onnistui pääsemään jatkoon ja kaatoi semifinaalissa Ruotsin Mikael Johanssonin numeroin 8-5. Tie oli nyt auki finaaliin jossa Tanskan Kristinna Olsen kaatui numeroin 9-6.

Sunnuntain joukkuekilpailu oli jo Suomen nuorelle joukkueelle liian kova pala mutta hyvässä vireessä olevat ampujat eivät päästäneet Tanskaa ja Ruotsia kovinkaan pitkälle karkumatkalle. Tanska voitti pistein 123, Ruotsi oli toisena 121p. ja Suomi kolmantena 117 pisteellä, vain 4 pistettä Ruotsia jäljessä 4*40 laukauksen kisassa.

Täydellinen tulosluettelo:

http://marksskyttecenter.se/index.php/taevling/resultat/153-reslandskampft12

Teksti: Lennart Långström