Karinkanta: ”Lähdetään hyvällä hengellä liikkeelle!”
14.2.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen EM-joukkueen johtaja Jari Karinkanta kokosi Vierumäelle jo saapuneet suomalaiset urheilijat ja valmentajat yhteen tiistai-iltana. Tilaisuuden aluksi hän toivotti kaikille hyvää ystävänpäivää.

– Sen merkeissä on mukava aloittaa nämä arvokilpailut, Karinkanta sanoi.

Karinkannan vetämässä tilaisuudessa oli paikalla parikymmentä Suomen joukkueeseen kuuluvaa.

– EM-kilpailut ovat hieno tapahtuma. Kotimaassa järjestettävät arvokilpailut eivät osu urheilijan kohdalle välttämättä kertaakaan. Koska kisat ovat nyt täällä Vierumäellä, käännetään asia positiiviseksi voimavaraksi. Otetaan voimaa paikalle saapuvista ystävistä, vanhemmista ja puolisoista, eikä mietitä liikaa tulosta. Keskitytään vain omaan tekemiseen ja suoritukseen mahdollisimman laadukkaasti, Karinkanta viestitti.

– Kotikisat ovat siinäkin mielessä hyvä asia, ettei meidän tarvitse kulkea bussiaikataulujen mukaan eikä notkua turhaan kisapaikalla, vaan sinne voi siirtyä itselleen sopivana ajankohtana. Tutusta kilpailupaikastakin on etua, koska siellä kilpailtiin noin kuukausi sitten SM-kilpailut.

– Lähdetään siis hyvällä hengellä liikkeelle! Meillä on täällä hyvä porukka, joka ei taida valitettavasti olla kokonaisuudessaan koolla missään vaiheessa, koska osa urheilijoista tulee perjantaina, jolloin osa lähtee jo kotiin.

Paikalla ollut Rovaniemen Ampujia ja Metsäveikkoja edustava Marianne Mölläri myönsi, että häntä jännittää ”pikkaisen”.

– Nämä ovat minulle ensimmäiset tämän tason kilpailut. Keskiviikon harjoituksissa sitten näkee, miten kisat lähtevät liikkeelle. SM-kisatulostani lähden parantamaan, reilusti, liikkuvan maalin erikoisnainen sanoi.

Tarmo Koskela puki Suomen edustusasun päälleen ensimmäisen kerran sitten vuoden 2006. Porvoon Ampujia edustava Koskela kilpailee Möllärin tavoin liikkuvassa maalissa.

– Suomen edustusasu on ihan jees! On näissä joskus kuljettukin. Hyvältä tuntuu, Koskela hymyili.

Ilma-aseiden EM-kilpailujen avajaiset ovat keskiviikkona kello 19. Ensimmäinen kilpailupäivä on torstai.