Liikkuva maali Suomen kultasuoni EM-ammunnoissa
16.2.2012 klo 12:00

Krister Holmberg oli neljäs – niin lähellä mitalia. Liikkuvan maalin rata on poikkeuksellisen komea.
Sami Heikkilä voitti ennätystuloksellaan 574 pistettä 60 laukauksen liikkuvan maalin Euroopan mestaruuden.
Katariina Långström oli tyttöjen ilmakiväärissä 33:s. Hän onnistui hyvin ja teki 391 pisteen tuloksen.

Liikkuvan maalin lajit toivat Suomelle muhkean mitalisaaliin Heinolassa torstaina alkaneissa ilma-aseiden EM-kilpailuissa. Avajaispäivän tuloksena oli kolme mestaruutta, yksi hopea- ja yksi pronssimitali.

Nuoret vuolivat EM-kultaa Heinolassa

Kangasalan Sami Heikkilä voitti ennätyksellään 574 poikien 60 laukauksen kilpailun.  Jani Suoranta oli kolmas voitettuaan kahdella kympillä uusinnan pronssimitalista. Kun Heikki Lähdekorpi sijoittui seitsemänneksi, joukkuemestaruus tuli Suomelle selvällä erolla Ukrainaan ja Venäjään.

-Vihdoin sai puristettu arvokilpailussa ennätykseni, Sami Heikkilä pursui tyytyväisyyttä urakkansa jälkeen.

Voitto ei ollut vielä varma, sillä useita uhkaajia oli odottamassa ampumavuoroaan. Heikkilän kovalle tulokselle ei kuitenkaan kukaan voinut hienolla tilapäisradalla mitään.

Melkein mestarin arvoisesti ampui myös Jani Suoranta. Hän jakoi kolmannen sijan peruskilpailun jälkeen tuloksella 563. Hän pääsi uusimaan pronssimitalista Ukranan Vladlen Onopkon kanssa.

Kaksi laukausta ammuttiin ja suomalainen teki kaksi kymppiä ja vastustaja kuutosen ja kahdeksikon!

-Ensimmäinen laukakukseni oli hyvä, mutta toinen – on myönnettävä – epäonnistui, vaikka osuma oli keskellä. Tiesin, että kymppejä piti tehdä, sillä vastustaja oli viime vuonna tämän lajin voittaja, lukion toisen luokan oppilas kertoi. Miehellä piti kiirettä. Hän valitsi kahdesta hyvästä: lähti vanhojen tansseihin ja jätti muille palkintokorokkeelle nousemisen hienon hetken kokematta.

Miesten kilpailussa joukkue Krister Holmberg, Tarmo Koskela ja Tomi-Pekka Heikkilä sijoittui toiseksi. Holmberg ylti illalla järjestettävään mitaliotteluun kilpailemaan EM-mitaleista. Kolmas sija olikin lähellä. Tilanne oli 5-5, mutta Venäjän Alexander Blinov oli ratkaisulaukauksella numeroin 9,6-9,3 inkoolaista tarkempi.

-Mitalia tarjottiin. Lauantaina on 40 laukauksen kilpailu ja siihen lähtee Suomesta yksi kiukkuinen mies. En tosin tiedä, että onko siitä apua, lempeäluoteinen Holmberg pohti.

Tyttöjen ilmakiväärissä vain Katarina Långström ampui odotustensa mukaisesti tehden 391 pisteen tuloksen. Hän päätti omaksi ja suomalaisten riemuksi kisansa 100 pisteen sarjaan.

Perjantaina lisäämme kuvia näille sivuille. Muun muassa Micaela Qvarnström esittelee silloin arvokasta kultaista tyttöjen sarjan EM-mitaliaan.

Perjantaina kilpailulajeina ovat tyttöjen ilmapistooli ja poikien ilmakivääri. Pistoolia liipaisevat suomalaisista Susanna Ahomäki, Noora Kivistö ja Theresa Lindgren. Kivääreitä käsittelevät Anton Aprelev, Jaakkko Björkbacka ja Aleksi Leppä.