Kultahippufinaali ilma-aseilla viikonvaihteessa Kuopiossa
19.3.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ampumaurheiluliiton valtakunnallinen lasten ampumaurheilun päätapahtuma Kultahippufinaali järjestetään Kuopiossa ensi viikonvaihteessa.

Kultahippufinaalin lauantaina eli 24. maaliskuuta ammuttavaan henkilökohtaiseen kilpailuun osallistuu 306 alle 14-vuotiasta kilpailijaa, joista osa ampuu molemmat lajit. Näin ollen suorituksia tulee olemaan henkilökohtaisessa kilpailussa noin 380. Sunnuntaina (25.3.) ammuttavaan joukkuekilpailuun osallistuu 95 kolmehenkistä joukkuetta.

Tapahtumaan osallistuu ampujia kaikkiaan 44 seurasta. Pohjoisimmat kilpailijat tulevat Ivalosta ja eteläisimmät Tammisaaresta.

Kilpailut alkavat kumpanakin päivänä kello 10. Kilpailutapahtumassa ammutaan ilmakivääreillä ja -pistooleilla sekä henkilökohtaiset kilpailut että joukkuekilpailut.

Kultahippufinaali on kolmen seuran yhteinen projekti, jossa ovat mukana Siilinjärven Luotiampujat (SiiLa), Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura (KAMS) ja Maaningan Metsästys- ja Ampumaseura (MaMAS).

Kuopio-hallissa on paikalla myös haulikkosimulaattori ja Noptel-harjoittelulaitteisto sekä asiantuntevat henkilöt opastajina (la klo 12-16 ja su klo 11-15).

Kisajärjestäjät painottavat, että lasten ja nuorten kilpailutapahtumissa kiinnitetään huomiota kilpailuilmapiiriin, ja tulosvertailua ei kisoissa korosteta. Hyvässä kilpailussa on myös oheisohjelmaa. Kaikille osallistujille tulisi jäädä kilpailusta hyvä mieli ja kivoja muistoja. Mukana olevien aikuisten on hyvä muistaa, että Kultahippukilpailut ovat nuoria ampujia varten, ja siellä toimitaan heidän ehdoillaan.

Kisajärjestäjät toivottavat kaikki tervetulleiksi Kuopioon, kalakukkojen kaupunkiin!

Kisasivut löydät täältä.