Niko Roos tähtäsi 561 pistettä ilmaolympiapistoolilla
25.3.2012 klo 12:00

Rauman Seudun Urheiluampujien Niko Roos voitti ilmaolympiapistoolin Y18-sarjan Suomen mestaruuden uudella SE-tuloksella sunnuntaina Sastamalassa. Roosin, 15, tulos oli 561 pistettä.

SM-kilpailujen ensimmäinen päivä eli lauantai huipentui Y-sarjan kuuden ampujan finaaliin, jossa Suomussalmen Urheiluampujien Jaakko Sand ja Marko Räsänen ottivat kaksoisvoiton. Heidän jälkeensä kolmanneksi sijoittui Pohjois-Hämeen Ampujia edustava Ari Huhtamäki. Kärkikolmikon tulokset olivat 742, 741 ja 740 pistettä.

Uusi joukkue-SE (1660 pistettä) tehtiin kahden joukkueen voimin eli Alajärven Seudun Ampujien ja Pohjois-Hämeen Ampujien. AsAs:ssa ampuivat Ali Tommola, Jussi Laukkanen ja Timo Paalanen, P-HA:n joukkueessa olivat Ari Huhtamäki, Jussi Saari ja Ismo Harju.

Ilmaolympiapistoolin SM-kilpailut järjestettiin viidennen kerran hotelli Ellivuoressa Sastamalassa. Lauantaina ammutussa avoimessa Y-sarjassa oli 59 kilpailijaa ja kaksitoista joukkuetta. Sunnuntain ikäkausisarjoissa kilpaili 90 ampujaa ja viisitoista joukkuetta. Kisojen puuhamies Veli-Matti Torikka oli erittäin tyytyväinen.

– Kisat onnistuivat hyvin, hän sanoi sunnuntai-iltana.

Ilmaolympiapistoolin SM-kilpailut
Sastamala 24.-25.3.

Tuloksia

Y-sarja: 1) Jaakko Sand SUA 742 (557+185), 2) Marko Räsänen SUA 741 (562+179), 3) Ari Huhtamäki P-HA 740 (558+182), 4) Mikko Tupala RSA 735 (559+176), 5) Aleksi Pirttimäki SsA 734 (557+177), 6) Ali Tommola AsAs 729 (556+173).

Joukkuekilpailu Y: 1) AsAs 1660/SE (Ali Tommola, Jussi Laukkanen ja Timo Paalanen), 2) P-HA 1660/SE (Ari Huhtamäki, Jussi Saari ja Ismo Harju), 3) SUA 1646.

Y18: 1) Niko Roos RSA 561 (SE), 2) Aleksi Pirttimäki SsA 551.