Cristian Friman ja PAS:n 14VT-joukkue voittivat Kuopiossa
28.3.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Viime viikonvaihteessa Kuopiossa järjestetyissä ilma-aseiden Kultahippufinaaleissa ESF:n Cristian Friman voitti ilmapistoolin 12VT-sarjan tuloksella 190 pistettä. Tulos on todella kova. Vaikka kultahipputuloksista ei löydykään ennätystilastoja, on selvää, että nuori Cristian on tehnyt sellaiset pohjat, joita ei hevillä ylitetä.

Voitonsyrjässä oli kiinni myös RS:n Casper Friman, joka ilmakiväärin 10IT-sarjassa tähtäsi täydet 200 pistettä (17xX). Kultahippusääntöjen mukaan kultamitalit jaetaan kaikille täydet pisteet ampuneille urheilijoille. Casper uusi näin viime vuoden hienon saavutuksensa.

Pronssimitalin hävisivät niukasti ilmakiväärin 14VT-sarjassa ESF:n Sebastian Långström (4.) ja PAS:n Jenna Kuisma (5.). Molemmat tähtäsivät 289 pistettä 13 napakympillä. Pronssiin olisi tarvittu muutama sisäkymppi enemmän. Kauaksi eivät jääneet myöskään ESF:n Cristian Friman (6./286p) ja PAS:n Armi Häkkinen (7./286p). Nämä ES-alueen nuoret ampuivat kaikki kilpailunsa vapaalta kädeltä, eivätkä käyttäneet sääntöjen suomaa mahdollisuutta ampua vastapainotuelta.

Joukkuekilpailussa menestyi PAS:n kiväärin VT14-joukkue voittaen kultaa. Siinä ampuivat Matias Kiuru, Jenna Kuisma ja ankkurina Armi Häkkinen. PAS oli selvästi kilpailun paras ja voitti kaikki vaiheet selvänumeroisesti.

Paikalla oli myös kilpailun ulkopuolisena joukkueena ESF, jonka Cristian Friman ja Sebastian Långström saivat peruskilpailussa seitsemän kaatoa. Erinomainen suoritus vain kaksimiehiseltä joukkueelta, joka ei kuitenkaan vajaamiehisenä päässyt jatkamaan kilpailua.

RS:n ilmakiväärijoukkue sijoittui hopealle sarjassa 10IT. Joukkueessa ampuivat Viktor Nyberg, Anders Holmberg ja ankkurina Casper Friman.

Teksti: Lennart Långström