Katariina Långström vei Suomen mestaruuden 3×20 laukauksen kisassa
31.3.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tammisaaressa aloitettiin lauantaina kaksipäiväiset 3×20 laukauksen SM-kilpailut. Västerbyn ilma-aseradalla käytävissä kisoissa ammutaan Y, Y16, Y20 sekä Y50. Sarjoissa ampuvat miehet ja naiset yhdessä. Ensimmäisen kisapäivän voiton Y-sarjassa vei Kyrkslätt Skytteföreningin Katariina Långströmtuloksella 590.

Kisajärjestäjä Magnus Ekholm harmitteli kilpailujen vähäistä osanottajamäärää. Kilpailut oltiin kaavailtu alun perin viime viikonlopulle, mutta samanaikaisten Kuopion Kultahippufinaalien vuoksi kisoja siirrettiin viikolla. Tälle viikonlopulle Suomen maajoukkueampujat taas olivat ehtineet jo leirimatkalle, joten maajoukkuetasoa ei tällä kertaa Tammisaaressa nähty.

Vähäinen osanottomäärä ei asentokisojen tasoa kuitenkaan haitannut, kun lauantai-iltana ammuttiin Y-sarjan kilpailu. Voiton vei Katarina Långström tuloksella 590 jättäen Raseborgs Skyttarin Kim Lundströmin toiselle sijalle täpärästi tuloksella 589. Kolmanneksi sijoittunut Sebastian Långström Esbo Skytteföreningistä ampui tuloksen 588.

Joukkuekisassa voiton otti kotiseura Raseborgs Skyttar tuloksella 1761. Joukkueessa ampuivat Robin Stenström, Kim Lundström ja Joni Stenström. Toiseksi sijottui Turun Seudun ampujien joukkue (Arto Tiihonen, Vesa Pöntiö ja Harri Jääskeläinen) tuloksella 1733. Suomen mestaruus pronssia otti Esbo Skytteförening joukkueella Aina Kivi, Sebastian Långström sekä Christian Friman. Tulos oli 1731.

Kilpailun johtaja Ralf Westerlund oli tyytyväinen ensimmäiseen kisapäivään, joka sujui lähes ongelmitta. Hän kiitteli kisaajia ”vaikkei ihan Suomen ennätystasolle vielä tänään päästykään”. Kilpailut jatkuvat huomenna sunnuntaina Y16-, Y20- sekä Y50-sarjoissa. Tämän päivän Suomen mestari Katariina Långström ampuu myös huomenna Y20-sarjassa.

Kilpailujen tulokset:

Y-sarja:

1) Katariina Lånström KSF 590, 2) Kim Lundström RS 589, 3) Sebastian Långström ESF 588, 4) Joni Stenström RS 587, 5) Olli Hahl MA 585, 6) Mikko Ollikainen PuKu 585, 7) Robin Stenström RS 585, 8) Arto Tiihonen TSA 584

Y-sarja joukkue:

1) RS (Robin Stenström, Kim Lundström, Joni Stenström) 1761, 2) TSA (Arto Tiihonen, Vesa Pöntiö ja Harri Jääskeläinen) 1733, 3) ESF Aina Kivi, Sebastian Långström, Christian Friman 1731, 4) KSF (Katariina Långström, Petra Liljeberg, Bo Liljeberg), 5) KaA (Matias Pukaralammi, Jone Lång, Jiri Lång) 1721

 

Kaikki tulokset löydät alla olevista liitteistä

Liitteet