ES:n nuoret mitalisateessa ilmakiväärin 3*20ls SM-kisoissa Tammisaaressa
3.4.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Teksti: Lennart Långström

Etelä-suomalaiset nuoret olivat jälleen hyvin edustettuina palkintopallilla viikonlopun ilmakiväärin  asentokilpailun Suomenmestaruuskisoissa.  Nuoret tehtailivat myös uusia Suomen ennätyksiä. Kisojen kaksoisvoittaja oli Katarina Långström, joka voitti yleisen sarjan tuloksella 590p ennen RS:n Kim Lundströmiä  589p ja pikkuveljeään ESF:n Sebastian Långströmiä 588p. Sarjassa Y20 MA:n Olli Hahl tarjosi Katarinalla kovan vastuksen  loistavasti sujuneen alkukilpailun  takia. Yleisö pääsi seuraamaan poikkeuksellisen jännittävää kaksinkamppailua. Olli johti neljällä pisteellä vielä polviasentokilpailun alkaessa.  Katarina kavensi  ja tasoitti tilanteen mutta meni johtoon vasta kilpailun toiseksi viimeisellä laukauksella puhtaan polviammuntansa voimin. Tilanne päättyi 592p/590p Katarinan hyväksi. Kolmas oli RS:n Robin Stenström 585p. Y16 sarjassa syntyi sekä henkilökohtaisen, että joukkuekilpailun uudet Suomen ennätykset. Sebastian voitti sarjan mestaruuden uudella SE tuloksella 589p. Joukkuekilpailun ykkönen oli PAS:n nuori joukkue: Matias Kiuru, Armi Häkkinen ja Henna Viljanen uudella SE tuloksella 1746p. Kaikki edellä mainitut Y16 sarjalaiset ovat vielä kultahippuikäisiä mutta ovat jättäneet vastapainotuet pois ja ampuvat silti, ja ehkä juuri sen takia hienosti. Armi oli myös henkilökohtaisen kilpailun hopeamitalisti tuloksella 585p. Pronssimitali meni ESF:n Aina Kivelle 583p.