Kolme SE:tä liikkuvan maalin MM-katsastuksissa
29.4.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Inkoossa ammuttiin viikonlopun aikana kovatasoiset liikkuvan maalin MM-näyttökisat. Lauantaina ammuttiin 50m lajit ja sunnuntaina 10m lajit.

Erityisesti lauantaina tulostaso oli kova. Kangasalan Kymppi 64-seuraa edustava Sami Heikkilä paransi Y20-sarjan molempien lajien Suomen ennätyksiä ja Marika Salminen paransi N-sarjan sekajuoksujen ennätystä.

Heikkilän normaalijuoksujen ennätys parani neljä pistettä (580) ja sekajuoksuissa parannus oli yksi piste (384). Hän vei samalla Vesa Saviahteen sekajuoksujen vuonna 1995 tehdyn ennätyksen, jota Samin isoveli Tomi-Pekka Heikkilä sivusi vuonna 2010.

Normaalijuoksuissa myös Jani Suoranta ja Heikki Lähdekorpi lähentelivät vanhaa Staffan Holmströmin SE:tä tuloksilla 574 ja 568.

– Taso oli kovin mitä Suomessa ammutuissa junnukisoissa on ikinä nähty. Myös miehissä ammuttiin neljä yli 570:n tulosta, jota ei ole nähty sitten 2000-luvun alun huippuvuosien, kertoo valmentaja Ville Häyrinen.

– Seuraavaksi koko porukka lähtee Pilseniin leireilemään kahdeksi päiväksi ennen keskiviikkona alkavaa Liberation GP:tä.

Marika Salminen paransi omissa nimissään olevaa Suomen ennätystä kolme pistettä (376).

Oheisissa liitteissä tulokset.