Minna Leinonen hopealle Hessian Trophyssa
28.5.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Saksan Bad Orbissa järjestetyssä perinteissä ampumakilpailussa liikuntarajoitteisille Minna Leinonen osoitti jälleen vakuuttavaa kuntoa. Peruskilpailussa hän laukoi R5-ilmakiväärin 60 laukauksen kilpailussa täydet 600 pistettä. Viimeinen laukaus on maksimipisteiden tullessa aina hiukan jännittävä, mutta Leinonen keskittyi hienosti ja päätti peruskilpailun täydelliseen 10,9:n osumaan. Kaikkiaan sisäkymppejä kertyi 58.

Vielä paremmin peruskilpailusta suoriutui Slovenian tuore ME-mies Gorazd Tirsek, joka kaikki osumat olivat napakympissä.

Hessian Trophyn perinteisten sääntöjen mukaan ampujat lähtevät kymmenen laukauksen finaaliin nollapisteillä. Parhaiten finaalissa osui Serbian Gragab Ristic tuloksella 106,4. Leinonen tuli toiseksi pistein 105,4 ja kolmanneksi tuli Norjan Sonja Tobiassen jääden Leinoselle pisteen kymmenyksen. Peruskilpailun kärkimies Tirsek sai tuloksen 105,0 ja sijoittui finaalin kuudenneksi.

Ensimmäisen finaalilaukauksen jälkeen Leinonen oli kilpailun hännänhuippuna ammuttuaan vain 9,8:n osuman. Sitten alkoivat keskikympit löytyä ja Leinonen kipusi lopulta hopealle. Suomen toinen edustaja Jukka Mikkonen oli 19:s tuloksellaan 580.

Leinonen oli tekemiseensä tyytyväinen. Voiton karkaaminen ei harmittanut käytännöllisistä syistä.

– Voittopokaali on metrin korkuinen, enkä tiedä, miten sen olisin kotiin edes saanut kuljetettua. Tekemistä on kakkospystissäkin, sillä se on puolen metrin korkuinen.

Pienoiskiväärin R6-kilpailussa voiton vei Israelin Shaziri Doron tuloksella 595, hopean Slovakian Veronica Vadovicova pistein 593 (38 sisäkymppiä) ja pronssin Venäjän Sergei Notshevnoy 593 (31 sisäkymppiä). Veikko Palsamäen tulos oli 578 ja sijoitus 19:s.

Suomella on kiväärilajeissa kaksi maapaikkaa Lontoon paralympialaisiin. Joukkue nimetään 2. heinäkuuta.

Teksti: Pirjo Peltola