Paralympiapäivä keräsi innokkaita kokeilijoita
1.6.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ampumaurheiluliitto oli mukana Suomen Paralympiakomitean torstaina Narinkkatorilla järjestämässä Paralympiapäivässä, jossa useita vammaisurheilulajeja tuotiin kaikkien kokeiltaviksi Helsingin keskustassa. Innokkaita koululaisia ja ohikulkijoita riitti myös ampumaurheilun teltalla.

Lajin huipuista paikalla oli paralympiavoittaja Minna Leinonen, joka viihtyi nyt kolmannen kerran Narinkkatorilla järjestetyssä tapahtumassa. Leinosen ohjelmassa oli ampumaurheilun pisteellä mukana olon lisäksi paralympiajoukkueen kisa-asuja esittelevään muotinäytökseen osallistuminen.

– Mielelläni tulen aina kun voin vain olla avuksi, Leinonen sanoo.

Ampumaurheilulle teltta tilana on taustan osalta hieman haastava, ja lajin toteuttaminen olisi parempaa sisätiloissa. Leinonen toivoi lähinnä itse voivansa tehdä enemmän lajin hyväksi.

– Olen miettinyt mitä voisi parantaa, jotta laji antaisi enemmän kokeilijoille. Olisi kiva, jos voisin itse ampua ja minua vastaan voisi vaikkapa ottaa haastetta. Toivon, että joku uusi ampujanalku näissä tapahtumissa innostuisi lajista, Leinonen mietti.

Lontoon paralympialaisiin on enää kolme kuukautta aikaa. Leinonen on alkukauden kisoissaan ollut hyvässä vireessä.

– Minulla on hyvin selvä tie Lontooseen. Minulla on sopivan varma olo itsestäni, hyvällä tiellä ollaan. Nautin ammunnasta, Leinonen sanoo.

Paralympiapäivässä kävijät pääsivät kokeilemaan ammunnan lisäksi muun muassa jousiammuntaa, pyörätuolirugbya ja maalipalloa. Tapahtumassa vieraili päivällä myös useita kouluryhmiä. Lisäsäpinää toivat myös haasteottelut istumalentopallossa ja pyörätuolirugbyssa.

– Monissa lajeissa tilat aiheuttivat pieniä haasteita, eivätkä lajit päässeet aivan oikeuksiinsa. Olemme tapahtumaan erittäin tyytyväisiä. Vammaisurheilulle on tärkeää tulla säännöllisin väliajoin kaupungin keskustaan suurten ihmismassojen äärelle. Erityisen iloinen olen Minnan ja muiden huippu-urheilijoidemme panoksesta. He ovat lajiensa parhaita lähettiläitä, ja olen iloinen, että he ovat aina aikataulun salliessa innolla mukana näissä tapahtumissamme, tapahtuman koordinaattorina toiminut Heidi Lehikoinen Suomen Paralympiakomiteasta sanoo.

Päivässä vieraili myös Iso-Britannian Suomen suurlähettiläs Matthew Lodge vaimonsa Alexian kanssa. Lodge piti tapahtuman avajaispuheen ja pariskunta jakoi pyörätuolirugbyn haasteottelun palkintoja.