Sami Heikkilän tähtihetki Tukholman olympiastadionilla
9.6.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Liikkuvan maalin poikien maailmanmestari Sami Heikkilä oli näkyvästi esillä lauantai-iltana järjestetyssä Tukholman olympialaisten 100-vuotisjuhlavuoden pääjuhlassa.

Juhlassa esiteltiin useita lajeja, ja yksi niistä oli ampumaurheilu, mutta toisin kuin kaikki muut lajit, sitä esiteltiin suurella valotaululla eikä ”livenä” radalla ja kentällä. Kuvausryhmä oli kuvannut Ruotsin Emil Martinssonia ja Heikkilää Västeråsissa järjestettyjen liikkuvan maalin MM-kilpailujen 50m lajien yhteydessä.

Urheilijat esiteltiin ja heidän ammuntaansa näytettiin videolla ”kaikelle kansalle” Tukholman stadionilla, jossa juhlia kunnioittivat läsnäolollaan Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia.

Juhlassa esittäytyivät myös muun muassa ratsastus, pyöräily, tennis vuoden 1912 tyyliin, voimistelu ja köydenveto. Pelattiinpa kentällä myös leikkimielinen jalkapallo-ottelu ”10 vs 100”, jossa kymmenen miestä ja naista joutui sadan lapsen pyöritettäviksi. Peli pelattiin kolmella pallolla!

Suuret suosionosoitukset saivat avajaismarssiin osallistuneet noin 700 olympialaisiin vuosikymmenien varrella osallistunutta ruotsalaista.

Stadionilla järjestettiin myös naisten seiväshyppykilpailu, jossa oli mukana Suomen Minna Nikkanen.