Janne Vartiainen teki makuulta huipputuloksen 599
17.6.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Janne Vartiainen teki kauden kärkituloksen 599 Matin kisoissa Mikkelissä

Mikkelin Ampujia edustava Janne Vartiainen otti 50 metrin kiväärikilpailussa makuulta voiton Mikkelissä jatkuneissa 41. Matin kisoissa. Peruskilpailussa Vartiainen ampui 599 ja finaalissa 101,4 pistettä jääden Juha Hirven nimissä olevaa finaalin Suomen ennätystä (600 + 102,9) vain 2,5 pisteellä.

Janne Vartiaisen makuukilpailun hyvä alku saattoi hämmästyttää useita kilpailua seuranneita. Mutta 100 pisteen sarja toisensa jälkeen sai aikaan katsojissa poikkeuksellista ihailua. Tulostauluille alkoi kerääntymään jännittyneitä ihmisiä katsomaan, kuinka pitkään mikkeliläisen ote pitää. Loistava vire jatkui aina 57 laukaukseen saakka, jonka jälkeen miehen unelma jäi odottamaan tulevia kilpailuja. 58. laukaus löysi tiensä keskelle yhdeksikön osuma-aluetta. Hetken hiljaisuuden jälkeen Vartiainen kokosi itsensä ja ampui loput taas kymppiin.

"Kylläpä jännitti hurjasti, mutta keskityin vain hyvään laukaisemiseen", Vartiainen totesi kovasti puuskuttaen heti ammuntansa jälkeen. Miehen fiilikset olivat todella korkealla. Ja onnittelijoita oli heti ympärillä riittävästi.

Finaalin lähdettäessä Vartiaisella oli yhä mahdollisuus ottaa itselleen finaalituloksen Suomen ennätys. Helppoa se ei silti olisi ollut, sillä tulokseksi olisi vaadittu vähintään 103,9 pistettä. Alku näytti lupaavalta, mutta kolmas, viides ja kahdeksas laukaus lipesivät kympin ulkopuolelle. Suomen ennätys jäi 2,5 pisteen päähän.

Päivän parhaan finaalin ampui toiseksi sijoittunut Kotkan Ampumaseuraa edustava Juha Peltonen (595), joka ampui 104,8 pistettä. Peltonen hävisi lopulta vain 0,6 pistettä Vartiaiselle. Kolmas oli Isonkyrön Metsästys ja Ampumaseuraa edustava Pekka Saari (594 + 100,3).

Naisten makuukilpailussa nähtiin myös hyvä tulos, kun Viron Anzela Voronova ampui tuloksen 595.

Pistoolilajeissa päivän parhaat suoritukset teki nuorissa Viron Peter Olesk ammuttuaan urheilupistoolissa 582 (290, 292) sekä naisissa Poliisien Ampumaseuraa edustava Sari Björnholm urheilupistoolissa 578 (292, 286).