Antti Puhakka Eurooppa cupin 9:s
29.6.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Antti Puhakka laukoi perjantaina Lapua European cupin vakiokiväärin kilpailussa yhdeksänneksi. Tuulisessä säässä hän teki 592 pisteen tuloksen. Torstain karsinnassa keli oli parempi ja hänen tuloksensa oli silloin 596 – sama kuin perjantain kärkitulos.

Lapua European cupin 300 m kiväärin makuuasennon kilpailusta tuli perjantaina Eskilstunassa juuri niin jännittävä kuin osattiin odottaa. Voittaja Stefan Ahlesvedin tulos 596 oli vain pistettä parempi kuin neljänneksi sijoittuneen Norjan Harald Stenvaagin.

Suomalaiset eivät yltäneet aivan kärkitiloille. Antti Puhakan 592 pistettä oikeutti yhdeksänteen sijaan ja Juha Rutosen 589 oli 16. paras.

Keli oli melko tuulinen ja se laski tietenkin tulostasoa. Puhakka oli kärkikahinoissa viimeiseen sarjaan saakka, mutta siihen tuli kolme peräkkäistä yhdeksikköä, ja miehen mahdollisuudet olivat kärkisijoille menneet.

-Kummallista. Antti ei pystynyt päättelemään yhdeksikköjensä syntymisen syytä. Yleensä Antin tasoinen tekijä pystyy suorituksensa analysoimaan. Aina ei näköjään pysty, lajivalmentaja Tapio Säynevirta selvitti.

Lapua European cup päättyy lauantaina päätöspäivän perinteiseen lajiin.

-Sanoin miehille, että vakiokivääristä otetaan mitali. Emme me mitalitta palaa European cupista, Säynevirta pohti.

Tulokset

300 m kivääri 60 ls makuu

1)      Stefan Ahlesved SWE 596 (32 sisäkymppiä), 2) Carsten Brandt DEN 596 (23), 3) Anders Brolund SWE 595 (30), 4) Harald Stenvaag 595 (23), … 9) Antti Puhakka 592, … 16) Juha Rutonen 589).

SAL viestintä