Salossa tiukkoja ampumakilpailuja
30.6.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

SaSA:n 44. ampumakilpailut alkoivat lauantaina tuttuun tahtiin. Voitoista käytiin tiukkoja kilpailuja ja erot muodostuivat pieniksi.

SaSA:n kisojen yksi erikoislaji on kahden 50 metrin kiväärin makuuasennon kilpailu, jossa lopputuloksen ratkaisee kahden kilpailun yhteistulos. Osanottoon kannustaa osaltaan muhkea kiertopalkinto. Voitosta kisasivat erittäin tasaväkisesti IMAS:n Marjo Yli-Kiikka ja KaA:n Juho Kurki. Tätä kirjoitettaessa voittaja ei ole vielä kynäilijän tiedossa.

Yli-Kiikka voitti naisten sarjan mainiolla 596 pisteen tuloksella. Olympiaohjelmassa ei ole naisilla makuuasennon kilpailua, mutta olympialajissa, 3×20 laukauksen kilvassa, he ampuvat 20 ensimmäistä laukausta makuulta. Yli-Kiikan kunto näyttää olevan edelleen Lontoon kisoja ajatellen hyvä.

Miesten kilpailun voitti Kurki, jonka 595 pisteen tulos on myös varsin kelvollinen.

50 metrin liikkuvan maalin 60 laukauksen kisassa P-HA:n Vesa Saviahde haki voiton tuloksella 591 pistettä. Hänen pitkäaikainen kilpakumppaninsa Krister Holmberg teki kaikkensa, mutta varsinaisen aktiiviuransa jo lopettanut Saviahde oli tarkempi – kolmella pisteellä. Ei Holmberg halunnut Salossa voitotta jäädä. Rakennusmestari oli ylivoimainen hirven kertalaukauksilla.

Kansallisessa trapissa SaSA:n Pasi Saarinen osui 95 kiekkoon sadasta.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina.

Tulokset löytyvät osoitteesta www.sasa.fi

SAL viestintä