Lauri Leskinen vireessä Sako-Beretta -kisassa Lempäälässä
1.7.2012 klo 12:00

Lauri Leskinen laukoi parhaan tuloksen 30.6.-1.7. perinteisessä Sako-Beretta -kilpailussa. Skeet-ampuja laukoi peruskilpailussa kovan 121 lähtötuloksen ja finaalissa hän osui 22 kertaa. Yhteistulos oli 143. Trapissa Janne Kirvesmäki oli taitavin 134 osuman yhteistuloksellaan.

Pohjois-Hämeen Ampujien tämänkertainen haulikkokisa keräsi Lempäälän Kokkovuoreen ennätysmäisen osanoton. Yli 260 ampujaa osallistui kisoihin, jotka lauantaina olivat tuulen ja sateenkin häiritsemät. Sunnuntaina sää suosi kiekon särkijöitä.

Kilpailu oli jälleen kansainvälinen, ja muutaman kärkitilan vieraat kahmivatkin. Skeetissä 17-vuotiaiden sarjan voitti Kyproksen Nicolas Vassiliou yhteistuloksella 142. Vain yhtä kiekkoa tarkempi oli Leskinen. Kypros kuuluu Euroopan kärkimaihin haulikkoammunnassa. Maa kahmii arvokisojen mitaleita kaikissa ikäluokissa.

Y50-vuotiaiden trapissa Viron Urmas Saaliste otti voiton tuloksella 132 osumaa. Jo 1980-luvulta saakka hän on kilpaillut yhdessä SAL:n trapin päävalmentaja Matti Nummelan kanssa. Orimattilalainen sijoittui toiseksi, mutta Saaliste leikitteli tällä kertaa kahdeksan pisteen voittoon.

Sako Oy oli jälleen huoltomiehineen ja -autoineen nimikkokisassaan auttamassa ainakin Beretalla ampuvia.