Pekka Keinäselle compac-haulikon SM-mitalien värisuora
3.7.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Pietarsaarelainen Pekka Keinänen voitti viikonvaihteessa (30.6.-1.7.) compacin Suomen Y-sarjan mestaruuden. Vuonna 2007 hän oli toinen ja viime vuonna kolmas. Nyt 50-vuotiaalla pietarsaarelaisella on kolmen väriset SM-mitalit palkintokaapissaan. Voittotulos oli 186.

Toisesta sijasta uusivat 21-vuotias Antti Poutiainen ja kokenut Petri Palo. Nuoruus oli tällä kertaa valttia. Uusinnan tulokset olivat 22-21. Kaksikko hävisi peruskilpailussa pisteen voittajalle.

Keinänen aloitti haulikkoammunnan jo vuosikymmeniä sitten. Työkiireet veivät miehen pois radoilta, mutta vuonna 2003 hänellä oli jälleen mahdollisuus palata vanhan harrastuksensa pariin. Menestys on sen jälkeen ollut hyvä.

-Olen tyytyväinen SM-kisaani. Asetan määrätyn tavoitteen itselleni aina ennen kilpailua. Kun sen saavutan – kuten nyt – olen tyytyväinen, Hyvinkään Metsästysampujien edustaja kertoi. Jos muut ovat olleet parempia, niin onneksi olkoon!

Hän on kilpaillut myös kansainvälisissä arvokilpailuissa. Niissä palkintosijoille yltäminen on vaikea tehtävä. Hän oli 20:s EM-kilpailussa Tallinnassa viime vuonna. Se oli hieno sijoitus 450 ampujan joukossa!

Keinänen on 50-vuotias, mutta vielä hän ei anna periksi nuoremmilleen.

-Jos ei saa fyysisiä sairauksia harmikseen, tätä lajia voi menestyksekkäästi jatkaa. Toki nuoret lienevät ikämiestä nälkäisempiä, hän hymähti.

Keinäsen kausi ei ole vielä ohi. Ensi viikon vaihteessa hän kilpailee sportingin SM-kisoissa Porissa ja elokuussa ovat mestarilla edessään Pohjoismaiden mestaruuskilpailut Sipoossa.

Tulokset löytyvät osoitteesta: www.ksary.net

SAL viestintä