Kiväärin ja pstoolin nuorten EM-kisat alkoivat
12.7.2012 klo 12:00

Nuorten kivääri- ja pistoolilajien EM-kilpailut alkoivat torstaina 12.7.2012 Bolognassa. Ensimmäisenä lajina oli poikien 25 metrin pistooli. Suomalaisittain helteinen päivä ei ollut odotusten mukainen.

Kiväärin ja pistoolin nuorten EM-kilpailut

12.-15.7.2012 Italia, Bologna

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) nuorten kivääri- ja pistoolilajien EM-kilpailut alkoivat torstaina Italian Bolognassa. Ensimmäisestä lajista, poikien 25 metrin pistoolista, muodostui mielenkiintoinen. Ranskan Florian Fouquet voitti tuloksella 577 pistettä, mutta kolme seuraavaa jatkoi lisälaukauksin tavoitellen kahta muuta mitalia.

Suomalaisten päivä ei sujunut odotusten mukaisesti. Joonas Kuusela oli parhaana 23. sijalla tuloksella 553 pistettä. Miikka Leppänoro kärsi aseen toimintavioista, ja hän jäi peränpitäjäksi pistein 541. Kilpailuun osallistui 26 nuorta.

-Leppänoron aseeseen tuli patruunan syöttöhäiriöitä. Ilman niitä hän olisi tehnyt yli 560 pisteen tuloksen, Juha Hirvi selvitti helteisestä Bolognasta. Siellä järjestettiin aikuisten ISSF-lajien EM-kilpailut vuonna 1991. Vaikka ampumakeskuksessa ei ole arvokisoja hiljattain järjestetty, kisajärjestelyt ovat harjoituspäivänä ja ensimmäisenä kisapäivänä sujuneet kelvollisesti.

Kilpailut jatkuvat perjantaina. Silloin pääsevät tositoimiin myös suomalaiset kivääritytöt ja -pojat.