Erkkilälle Kymppigolfin voitto jälleen
13.7.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Matti Erkkilä voitti kolmannen kerran peräkkäin ampujien Kymppigolfin. Kisa oli järjestyksessään 14:s, ja se järjestettiin hyväkuntoisella Kullon kentällä Porvoossa 9.7.2012.

Erkkilän ja toiseksi sijoittuneen Juhana Toikon tulos oli 36 bogeypistettä. Toikko jäi toiseksi suuremman pelitasoituksensa vuoksi. Kolmas oli Harri Honkanen tuloksella 35.

Kilpailu käydään vuosittain pistebogey -kilpailuna. Siinä jokaisella pelaajalla on taitotasonsa ja kentän vaikeusasteen mukainen tasoitus. Erkkilällä se (slope) oli 34, Toikolla 40 ja Honkasella 25.

Kilpailun pienimmällä tasoituksella 4,7 (slope 4) pelasi Harri Marjala. Hän sijoittui pistebogeyssä viidenneksi, mutta oli ylivoimainen tasoituksettomassa lyöntipelissä, ja sai siitä erillispalkinnon.

Muitakin erilliskilpailujen palkintoja jaettiin:

Paras nainen: Eeppo Haukka (kutsuvierassarja) löi koko kilpailun parhaan pistebogeyn tuloksen, 37 pistettä.

Lähimmäksi lippua: Kalevi Palosaari, pallon etäisyys yhdellä lyönnillä reiästä 3,92 metriä.

Pisin avaus: Petteri Molenius 199 metriä. Harri Marjalan avauslyönti oli samaa luokkaa.

Eeppo Haukka kutsuvieraiden paras

SAL järjesti yhteistyökumppaneilleen oman kilpailunsa. Sen voitti ylivoimaisesti Eeppo Haukka 37 pisteen tuloksellaan. Jukka Pelkonen oli toinen ja Kari Saarinen kolmas.

Kutsuvieraiden tulokset muodostuivat seuraaviksi:

1) Eeppo Haukka 37, 2) Jukka Pelkonen 32, 3) Kari Saarinen 30, 4) Sakari Lääperi 30, 5) Markku Molenius 29, 6) Jukka Ketola 29, 7) Petteri Molenius 29, 8) Kaija Yliniemi 24, 9) Ari Pusa 23.

Kymppigolf-kilpailun käynnistivät vuonna 1999 Pekka Kurkinen ja Lasse Lehtonen. Kiertopalkinnon mukaan kumpikin voitti ensimmäisen kilpailun! 

Ampujien Kymppigolfin tulokset löytyvät osoitteesta http://www.kullogolf.fi/fi/osakkaat/kilpailut/kilpailukalenteri/

Ensi vuoden kilpailu pelataan Vihdissä. Ajankohdasta ilmoitetaan SAL:n nettisivulla ja Urheiluampuja-lehdessä SAL:n vuoden 2013 kilpailukalenterin valmistuttua.

SAL viestintä