Jaakko Björkbacka osui EM-hopeaan
13.7.2012 klo 12:00

Jaakko Björkbacka laukoi toiseksi perjantaina nuorten kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) kivääri- ja pistoolilajien EM-kilpailuissa Italian Bolognassa. Vuosi sitten hän voitti pienoiskiväärin makuuasennon mestaruuden yllättäjänä. Tänä vuonna hän kuului suosikkeihin ja ei ottanut siitä paineita, vaan tähtäsi jälleen palkintokorokkeelle saakka.

Kiväärin ja pistoolin nuorten EM-kilpailut

13.7.2012 Italia, Bologna

Lehtimäen Ampujia edustava nuorukainen on kiertänyt jo monen vuoden ajan kansainvälisissä kilpailuissa. Viime vuonna hän teki läpimurtonsa kansainväliselle tasolle, ja nyt hän osoitti kuuluvansa sinne edelleen. Björkbacka laukoi peruskilpailussa 592 pistettä ja finaalissa 101,9 pistettä. Voittajan, Itävallan Gernot Rumplerin vastaavat tulokset olivat 593 ja 103,2.

-Ampumakeli oli kohtuullisen hyvä. Helle saattoi verottaa joidenkin tulosta, ja sen pystyi tekemään pienoinen tuulikin, jos ampuja ei seurannut sitä kyllin tarkkaan, Suomen yhdeksän ampujan joukkueenjohtaja Juha Hirvi selvitti.

-Björkbacka tiesi kuuluvansa suosikkeihin, mutta miehen pokka piti, Hirvi iloitsi.

Joukkuekilpailussa pojat sijoittuivat kuudenneksi. Eroa pronssimitaliin oli seitsemän pistettä. Siihen olisi suomalaisilla ollut mahdollisuuksia, mutta Aleksi Leppä ja Anton Aprelev eivät onnistuneet venymään aivan toivotulla tavalla.

Kiväärityttöjen ohjelmassa oli 3×20 laukauksen kilpailu. Siinä suomalaiset ampuivat hyvän taitotasonsa alarajalle. Annika Sihvonen oli kolmikosta tarkin. Savonlinnalainen sijoittui 25. tilalle tuloksella 569 pistettä.

Poikien vakiopistoolissa Sodankylän Joonas Kuusela sijoittui kymmenenneksi. Hän sivusi lajin ennätystään 546. Ennätyksen sivuaminen arvokilpailussa on aina kova suoritus.

Kilpailut jatkuvat lauantaina ja lajeina ovat poikien vapaa- ja olympiapistooli.

Huom. Tulokset ovat vain peruskilpailujen osalta tätä kirjoitettaessa tiedossa. Tulokset löytyvät osoitteesta