Jari Karinkanta: Kaikki on mallillaan Lontoossa
25.7.2012 klo 12:00
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Marjo Yli-Kiikka kilpailee suomalaisista ensimmäisenä Lontoon olympialaisissa. Kuva: Lassi Palo

Lontoon olympialaisiin osallistuvan Suomen ampumaurheilujoukkueen johtajan Jari Karinkannan keskiviikkoiset terveiset kisakaupungista olivat ilahduttavaa kuultavaa: ”Kaikki on mallillaan, antaa mennä vaan!”

Lontoon olympiakaupungissa ovat kaikki muut Suomen ampumaurheilujoukkueen jäsenet paitsi trapin hallitseva olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela, joka matkustaa kisakaupunkiin ensi maanantaina. Lauantaina Lontooseen matkustivat pistooliampujat Kai Jahnsson ja Mira Suhonen sekä valmentaja Matthias Hahn. Maanantaina matkustusvuorossa olivat Jari Karinkannan lisäksi kivääriampuja Marjo Yli-Kiikka ja valmentaja Juha Hirvi.

Karinkanta kertoi terveiset kisakaupungista keskiviikkona, jolloin ampujat palasivat harjoituksista kisakylään, joka täyttyy hyvää vauhtia.

– Kisapaikat ja radat ovat valmiina, ja olosuhteet ovat kunnossa. Nyt alamme raapia kuntoa esille. Treeneissä tekeminen oli tänään hyvää. Olemme aikataulussa matkalla kohti viikonloppua, jolloin itse kilpailut alkavat, Karinkanta kertoi.

Lontoon olympialaisten avajaiset ovat perjantaina. Kisojen ensimmäiset mitalit jaetaan naisten ilmakiväärissä, jossa Yli-Kiikka on mukana. Jahnsson kilpailee myös avauspäivänä, miesten ilmapistoolissa. Suhosen ilmapistoolikisa on sunnuntaina.

Sää on suosinut olympiavieraita alkuviikon ajan. Keskiviikkona lämpöasteita oli 25, mikä miellytti Karinkantaa.

– Nyt on ollut todella hyvä sää, mutta lauantaina sää alkaa ennusteiden mukaan muuttua sateisemmaksi. Sunnuntaina palaammekin arkeen, sillä luvassa on vesisadetta ja lämpöasteita noin 15.

Suomen olympiajoukkueen johto on valinnut Lontoon kisojen avajaismarssin lipunkantajaksi uimari Hanna-Maria Seppälän.

– Olen todella otettu, että minua kysyttiin Suomen lipunkantajaksi. Otan suurella kunnialla tehtävän vastaan. Se on ollut yksi haaveistani urani aikana, kommentoi Seppälä valintaansa.

Seppälä on kautta aikain ensimmäinen naispuolinen lipunkantaja Suomen kesäjoukkueessa. Ja talvikisoissakin ainoastaan Marja-Liisa Kirvesniemi on johdattanut joukkuetta Lillehammerissa 1994.

Suomen olympiajoukkueen tavoite kisoissa on kolme mitalia ja kuusi pistesijaa.

Lisää tietoa olympialaisista löydät täältä.